Sony lanseeraa maailman pienimmän ja kevyimmän 4K* videokameran

Sony pienentää 4K videokameran kokoa neljäsosaan edelliseen malliin verrattuna.

 • Pieni videokamerarunko, jolla 4K videon kuvaus onnistuu helposti yhdellä kädellä
 • Taustavalaistu 1.0 tyypin Exmor R™ CMOS kuvakenno tuottaa vaikuttavaa 4K kuvalaatua myös hämärässä valaistuksessa
 • Uusi BIONZ X kuvaprosessori
 • ZEISS Vario Sonnar T 29 mm laajakulmaobjektiivi 12 kertaisella optisella zoomilla ja optisella SteadyShot -toiminnolla
 • Ammattilaistyylinen hallintarengas, valitsin ja sisäänrakennettu ND suodin
 • Nopea tiedonsiirto yhden kosketuksen NFC yhteydellä ja älypuhelimen käyttö kauko-ohjaimena WiFi -yhteyden avulla

*Tässä lehdistötiedotteessa 4K viittaa 3840 x 2160 pikselin resoluutioon.

Erityiset muistot eivät ole koskaan näyttäneet paremmilta, kuin Sonyn uudella Handycam® AX100E:llä. Kamera on noin 75 prosenttia pienempi ja noin 66 prosenttia kevyempi kuin edeltäjä FDR AX1E, jotta yhdellä kädellä kuvaaminen olisi mukavampaa. Kyseessä on ensimmäinen 4K Handycam®, jossa on suuri taustavalaistu 1.0 tyypin Exmor R™ CMOS -kenno. Tämä huomattavasti suurempi kenno, kuin mitä tavallisissa kuluttajille suunnatuissa videokameroissa on, taltioi virheettömiä 4K Ultra HD -kuvaa (3840 x 2160 pikseliä), jossa on neljä kertaa enemmän yksityiskohtia, kuin Full HD kuvassa mahdollistaen bokeh efektin kauniin taustasumennuksen.

4K-kuvakenno on yhdistetty Sonyn huipputehokkaaseen BIONZ X kuvaprosessoriin, joka käyttää aluekohtaisen kohinanvaimennuksen ja yksityiskohtien näyttämisen tekniikkaa uskomattoman värikkään, elävänoloisen kuvan tuottamiseen – kuva on lähempänä todellisuutta, kuin koskaan aiemmin. Yhdessä videokameran kehittyneen Cinematone Gamma/Coulour -toiminnon kanssa edistyksellinen 25p tallennus tuottaa upean lämpimän ja runsaan kuvausjäljen.

Handycam® AX100E on varustettu vasta kehitetyllä ZEISS Vario Sonnar T* -objektiivilla, jossa on 4K -kuvaamista varten hienosäädetty 12-kertainen optinen zoom. Kuvan terävyys on maksimoitu kattamaan koko kuva-alan rakenteensa ansiosta: 17 linssielementtiä 11 ryhmässä, sisältäen AA- (Advanced Aspherical) ja ED -linssielementit.

Toimien saumattomasti suuren 1.0 -tyypin kuvakennon, BIONZ X kuvaprosessorin ja seitsensiipisellä aukolla varustetun ZEISS -objektiivin kanssa, objektiivi takaa täydellisen videokuvan ja virheettömät valokuvat. Lisäksi on mahdollista käyttää vaikuttavia Bokeh-efektejä ammattivideokuvaajien tavoin. Loppusilauksena hienomman kuvausjäljen saavuttamiksi optinen SteadyShot -kuvanvakaaja takaa sulavan ja vakaan lopputuloksen käsivaralta kuvattaessa.

Toisessa 4K Handycam® -mallissa Dual Video Recording -toiminto mahdollistaa korkealaatuisten videoiden kuvaamisen ja heti jaettavien MP4 -tiedostojen tallentamisen samanaikaisesti. Kameralla voi myös taltioida XAVC S -(4K/60 Mbps tai HD/50Mbps tiedonsiirtonopeudella) tai AVCHD -formaatin videoita, jolloin näytettävien, editoitavien ja nautittavien videoiden resoluutio on korkein mahdollinen. Videosta tallentuu samanaikaisesti kompaktimpi, alhaisemman resoluution kopio MP4-muodossa. Kuvauksien jälkeen verkkoon sopivat MP4 -videopätkät voi siirtää langattomasti AX100E -kamerasta kätevästi yhdellä kosketuksella NFC -yhteensopivaan älypuhelimeen tai tablettiin.

Luovuuden rajoja laajentaa edelleen korkea kuvataajuus, joka taltioi toiminnan HD -laatuisena (1280 x 720) 120 kuvaa sekunnissa. PC:llä editoitua kuvamateriaalia voi katsella tarkasti hidastettuna aivan kuten esimerkiksi television urheilulähetyksissä.

Videoiden toistaminen tai kuvien näyttäminen 4K -televisiossa onnistuu yhtä yksinkertaisesti kuin mukana tulevan HDMI -kaapelin liittäminen. Vaikka materiaalia ei katsoisi 4K -laitteilla, videokamera muuntaa automaattisesti 4K -kuvan erittäin korkealaatuiseksi 2K -laaduksi (Full HD).

Videokameran näyttöä koskettamalla 4K -toiston aikana alue heti kosketetun alueen ympärillä tarkentuu Full HD -tason kuvaksi.

Käyttäjäystävällisiä, ammattilaistyylisiä ominaisuuksia

Handycam® AX100E sallii käyttäjän hallita varmoin ottein kauniiden 4K -kuvien tuottamista.

Kuvien rajaaminen on miellyttävää kirkkaan, korkean kontrastin ja laajan näkymän tarjoavan OLED TruFinder -etsimen läpi.

Objektiiviin tulevan valon määrän sääntely onnistuu suodinvalikoiman avulla, joka käsittää kirkkaan suotimen, 1/4 -suotimen, 1/16 -suotimen ja 1/64 ND (NeutralDensity) -suotimen. Tämä sallii videokuvaajan säätää suljinnopeutta ja aukkoa tarkasti ja haluamallaan tavalla, mikä antaa laajemmat mahdollisuudet luovuudelle. Yhdessä videokameran suuren kuvakennon kanssa, edellä mainittu ominaisuus mahdollistaa kauniin pehmeiden Bokeh -efektien luomisen kuviin suljinnopeutta nostamatta – jopa ulkona aurinkoisessa säässä kuvatessa.

Käyttömukavuutta huomioiden sijoitettu objektiivin säätörengas on ohjattavissa sormenpäillä säätäen tarkennusta, zoomia ja valotusta. Videoharrastaja arvostaa myös sivulle sijoitettua valintasäädintä, josta voi säätää toimintoja, kuten vahvistusta tai kirkkautta. Säätöjä on helppo hallinnoida sormenpäillä, vaikka kuvaisi elektronisen etsimen läpi videokameran LCD näytön ollessa suljettuna.

My Voice Cancelling -toiminto vaimentaa älykkäästi kameran takaa tulevia ääniä vaikuttamatta kuvauskohteen äänenvoimakkuuteen ja muihin kameran etualan ääniin. Kuvaajan kommentoinnit ja kannustushuudot vaimentuvat kuiskauksiksi antaen kuvauskohteiden suoritusten puhua puolestaan.

Langaton yhteys puhelimen, tabletin ja TV:n kanssa

Sisäänrakennettujen WiFi ja yhden kosketuksen NFC -yhteyksien avulla videoiden ja kuvien siirtäminen onnistuu langattomasti Handycamista® älypuhelimeen tai tablettiin. Langatonta siirtoa varten tarvitsee vain ladata ilmainen PlayMemories mobiilisovellus iOS tai Android -laitteelle.

WiFin avulla onnistuu myös Handycamille® tallennetun materiaalin toistaminen langattomasti kameraan yhteydessä olevasta TV:stä (DNLA -renderoija yhteensopiva TV ja kytkentäpiste vaaditaan: ei toimi XAVC S -formaatin kanssa).

Kosketettaessa Handycamia® ja yhden kosketuksen NFC -yhteensopivaa mobiililaitetta toisiinsa Smart Remote Control -toiminto aktivoituu, jolloin mobiililaite toimii videokameran kaukosäätimenä. Videon tallentamisen voi aloittaa ja lopettaa mobiililaitteella kautta. Toiminto on ihanteellinen ryhmäkuvia tai sooloesityksiä kuvatessa, koska kuvauksen aloittamisen jälkeen ei tarvitse juosta takaisin kameran eteen.

Sonyn uusi FDR AX100E 4K -videokamera tulee myyntiin Suomessa toukokuussa 2014 ja muut uudet Handycam® -mallit alkaen helmikuusta 2014.

Eri mallien suositushinnat ovat:

 • FDR -AX100E noin 2 200 euroa
 • HDR-CX900E noin 1700 euroa
 • HDR-PJ8 10E noin 1000 euroa
 • HDR-PJ530E noin 600 euroa
 • HDR-PJ330E noin 400 euroa
 • HDR-PJ240E noin 350 euroa
 • HDR-CX330E noin 300 euroa
 • HDR-CX240E noin 250 euroa