Sonyn Translucent Mirror -kameravalikoima kasvaa

Sonyn Translucent Mirror -tekniikkaa käyttävien kameroiden valikoima kasvaa kahdella uudella A-tyypin mallilla. Ne sopivat niin aloitteleville kuin kehittyneemmillekin kuvaajille.

Sonyn Translucent Mirror -teknologiaan tehdyt parannukset tekevät SLT-A77:stä (α77) ja SLT-A65:stä (α65) tarkennus- ja laukaisuviiveeltään nopeimmat vaihto-objektiiviset kamerat luokassaan. Molemmissa kameroissa on uusi ergonomia, ja kädensijasta saa tukevan otteen. Toimintopainikkeet on pyritty sijoittamaan järkevästi niin ettei katsetta tarvitse kääntää kuvaamisen aikana pois etsimestä.

Nopeaa kuvaamista

Sony α77:ssä on valmistajan mukaan maailman nopein jatkuva kuvaus automaattitarkennuksella, mikä tarkoittaa 12 kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla ja vaihetunnistukseen perustuvalla automaattitarkennuksella. Myös α65 saavuttaa 10 ruudun sekuntinopeuden, mikä jättää taakseen useimmat puoliammatilliset kamerat.

Liikkuvien kohteiden automaattitarkennus on aikaisempaakin nopeampi, mikä on hiljattain kehitetyn 19 pisteen kohdetta seuraavan automaattitarkennuksen ja 11 ristikkäissensorin ansiota (α65:ssä 15-pisteen automaattitarkennus kolmella ristikkäissensorilla). Tracking Focus -toiminto pitää tarkennuksen lukittuna jopa nopeasti liikkuvassa kohteessa. Uusi elektroninen suljin tekee kamerasta nopeamman, ja kameran laukaisuviive onkin vain noin 0,050 sekuntia (50ms).

 

Kuvanlaatu ja luovat mahdollisuudet

Sekä α77 että α65 sisältävät Sonyn uuden Exmor APS HD CMOS -kennon, jossa on 24,3 tehollisen megapikselin resoluutio. Herkkyysalue ISO 100–16000 on laajennettavissa α77 -mallissa ISO 50:een.

Molemmissa kameroissa on elektroninen laajan katselukulman XGA OLED Tru-Finder™-etsin, jossa on 2359k pisteen (XGA) resoluutio. Se näyttämä kuva on kirkas ja yksityiskohtainen. Se myös kattaa kuva-alan 100 %:sti. Yksityiskohtainen kuvausinformaatio näytetään viidellä valinnaisella tavalla. Valotusajan, valkotasapainon ja muiden asetusten vaikutuksen voi tarkastaa etukäteen Tru-Finder™-etsimeltä. Tarkennuksen hienosäädön voi tarkistaa myös zoomaamalla halutun osan kuvasta. Mallissa α77:ssa on kolmeen suuntaan kääntyvä näyttö, joka kallistuu ja kääntyy vapaasti,  α65:ssa on kaksisuuntainen säädettävä LCD-näyttö.

Video-ominaisuudet

Aikaisemmissa Translucent Mirror -kameroissa esiteltyä Quick AF Full HD videokuvausta on α77:ssa ja α65:ssa jalostettu edelleen. Vaihetunnistukseen perustuva tarkennus takaa hyvän lopputuloksen silloinkin kun videolle kuvataan vaikkapa liikkuvia ihmisiä. Full HD -video on nyt tuettu nopeudella 50p (progressiivinen), mikä on viimeisimpien AVCHD (Ver. 2.0) -formaattiin tehtyjen parannusten ansiota. Kuvaus on mahdollista myös nopeudella 25p, joka antaa elokuvamaisen lopputuloksen. Kamerassa on manuaalinen tarkennus ja P/A/S/M-valotustilat, jotka ovat tuttuja toimintoja valokuvaajille.

Sony α77:n teknologia on ammattimaista

Mallissa α77 on kaksi säätöpyörää, joiden intuitiivinen käyttö sormenpäillä on helppoa. Kamerassa on myös erillinen LCD-näyttö.  Rungossa on magnesiumseoksesta tehdyt paneelit, jotka tekevät kamerasta kestävän ja kevyen. Keskeiset säätimet ovat pölyä ja vettä kestävät, ja niitä täydentää samalla tavalla suojattu uusi SAL1650-objektiivi, α77:lle tarkoitettu VG-C77AM-pystykuvauskahva ja HVL-F43AM-salama.

Kameran uusi suljinyksikkö on testattu kestämään 150 000 kertaa ja se tukee erittäin nopeaa 1/8000 sekunnin suljinnopeutta (salamatärmäys 1/250 sekuntia). Lisäksi kamerassa oleva GPS mahdollistaa valokuvien ja videoklippien automaattisen paikannuksen.

Sony α65 ja α77 mallien tärkeimpiä ominaisuuksia

 • Nopea täyden resoluution jatkuva kuvaus, 12 ruutua sekunnissa vaihetunnistukseen perustuvalla automaattitarkennuksella (α65:ssä 10 ruutua sekunnissa)
 • 19 pisteen automaattitarkennus 11 ristikkäissensorilla (α77)
  24,3 tehollisen megapikselin Exmor APS HD CMOS -kenno ja BIONZ-prosessori
 • XGA OLED Tru-Finder™ -etsin, jossa monipuolinen kuvausinformaation näyttö
 • Quick AF Full HD Movie, jossa progressiivinen AVCHD-yhteensopivuus, ja asetukset (P/A/S/M) käyttäjän säädettävissä manuaalitarkennus-tilassa
 • Uusi muotoilu ja ergonomia, kolmeen suuntaan kääntyvä(α77) XtraFine LCD-näyttö

Uusi DT 16-50mm F2.8 SSM -zoomiobjektiivi ja lisätarvikkeet

Molempiin kameroihin sopivien A-tyypin objektiivien kasvava valikoima sisältää nyt hiljaisen ja valovoimaisen DT 16-50mm F2.8 SSM -standardizoomin, jossa on 16 mm:n laajakulma ja joka sopii hyvin päivittäiseen kuvaamiseen.

Suorituskykyisessä objektiivissa on pölyä ja kosteutta kestävä muotoilu. Siinä on noin 3-kertainen zoomialue aukolla F2.8. Objektiivissa on kaksi asfääristä elementtiä ja kolme ED -lasielementtiä sekä sisäinen SSM-moottori (Super Sonicwave Motor).

Lisäksi saatavilla on pölyä ja kosteutta kestävä VG-C77AM- pystykuvauskahva, joka helpottaa pystykuvausta. Siihen menee kaksi NP-FM500H InfoLITHIUM-akkua, mikä tuplaa kameran kuvausvoiman noin 1060 kuvaan (LCD-näytön kautta)/940 kuvaan (Tru-Finder™-etsimen kautta) käytettäessä Memory Stick PRO Duo™ -muistikorttia.

Pieni ulkoinen salama (HVL-F43AM), jonka teho on GN43, on optimoitu kaikkien A-tyypin kameroiden kanssa. Lisäksi siinä on Quick Shift Bounce -säädöt, langaton tehon säätö sekä pölyä ja kosteutta kestävä muotoilu. Lisävarusteina on saatavilla uusia A-tyypin tarvikkeita: mm. reppu, pehmeitä kanto-/kameralaukkuja, LCD-suojia ja etsimen suojia.

Sonyn α77 ja α65 tulevat myyntiin lokakuussa 2011.

Hinnat:

 • SLT-A65V runko: 950,-
 • SLT-A65VK sis. 18-55mm: 1100,-
 • SLT-A65VY sis. 18-55mm & 55-200: 1230,-
 • SLT-A77V runko: 1350,-
 • SLT-A77VK sis. 18-55mm: 1475,-
 • SLT-A77VQ Sis. 16-50mm: 1900,-
 • SAL-1650: 700,-