Uusi a77 II tallentaa veitsenteräviä kuvia ennätyksellisellä 79 vaiheen automaattitarkennuksella

Uusi a77 II tallentaa veitsenteräviä kuvia ennätyksellisellä 79 vaiheen automaattitarkennuksella

  • Uusi A-tyypin kamera, jossa on maailman laajin(1 79 vaiheen(2 automaattitarkennus 15 tähtäintunnistimella
  • Translucent Mirror -tekniikka mahdollistaa huippunopean ja edistyksellisen automaattitarkennuksen, liikkuvan kohteen seurannan sekä jopa 60 täyden kinokoon kuvia jopa 12 kuvaa sekunnissa(3
  • 24,3 megapikselin(4 Exmor™ CMOS -kuvakenno mahdollistaa laaja-alaisen ISO 100-25600 -herkkyysalueen
  • XGA OLED Tru-Finder -etsin ja kolmeen suuntaan taittuva LCD-näyttö
  • Tukeva, pölyn ja kosteuden kestävä magnesiumrunko
  • BIONZ X™ -prosessori mahdollista ammattimaisen kuvanlaadun ja 50p täyden teräväpiirron videokuvaamisen
  • Helppo yhden kosketuksen jakaminen ja etäkäyttö NFC/Wi-Fi-yhteyden avulla

 

Sonyn uusi α77 II tallentaa liikkuvaa kohdetta tarkasti – oli sitten kyse urheilutapahtumasta tai äkillisesti lentoon lähteneestä linnusta.

α77 II seuraa pidettyjen edeltäjiensä α77- ja α700-kameroiden jalanjälkiä tarjoamalla ammattilaisten toivomia jännittäviä lisätoimintoja jykevässä ja säänkestävässä rungossa. Tämä kamera on valmis haasteeseen kuin haasteeseen!

Edeltäjäänsä α77 verrattuna kuvanlaatua on paranneltu samalla kuin herkkyyttä on vähennetty noin 20 prosentilla. Tuloksena syntyy täydellisiä, tarkkoja yksityiskohtia täynnä olevia valokuvia ja täyden teräväpiirron videotallenteita myös hämärässä kuvatessa. Jatkuvan kuvaamisen tehoa on lisätty ja kameraan on myös lisätty uusia käyttäjäystävällisiä videotoimintoja elokuvien tekijöille.

Ylpeyden aihe on kuitenkin se, että α77 II uudistaa täysin vaihetarkennuksen aiemmat säännöt. Edeltävään malliin verrattuna uudessa α77 II -kamerassa on jopa kaksi kertaa laajempi kattavuusalue ja sen automaattitarkennus jyrää myös useat ammattikamerat.

Uuden sukupolven 79 vaiheen automaattitarkennus

α77 II esittelee ensimmäistä kertaa koskaan 79 vaiheen automaatti­tarkennuksen 15 tähtäintunnistimella. Tämän ansiosta tarkentaminen on erittäin tarkkaa myös kuvatessa vaakatasossa olevia kohteita, jotka normaalisti aiheuttaisivat päänvaivaa.

Kuvakennon keskelle on lisäksi sijoitettu vaakatasoon F2.8 -automaattitarkennus­piste, joka tukee automaattitarkennusta, kun kuvaaja käyttää valovoimaista objektiivia F2.8 -suljinaukkoon saakka. Automaattitarkennus on tarkkaa myös hämärässä, jopa EV-2 (ISO100) -valotasossa, jossa ihmisen silmälläkin on vaikeuksia erottaa yksityiskohtia.

Kaikkien 79 vaihepisteen datan prosessoi upouusi automaattitarkennuksen algoritmi, joka on kehitetty ja hienosäädetty käytännön valokuvaustestien kautta. Menetelmä ennustaa kohteen seuraavan liikkeen yhdistämällä automaattitarkennuksen tiedot kohteen sijaintitietojen kanssa. Automaattitarkennuksen toiminta paranee entisestään, kun Lock-on AF – toiminto on käytössä. Tällöin automaattitarkennus tunnistaa liikkuvan kohteen sekä värin että sijainnin perusteella.

Sonyn uniikki Translucent Mirror -tekniikka pitää automaattitarkennuksen terävänä myös liikkuvaa kohdetta kuvatessa riippumatta siitä, sommitteleeko kuvaa tai teräväpiirtovideota etsimen tai LCD-näytön kautta. Tämä uusi ja tehokas tekniikka mahdollistaa sen, että kuvan muut kohteet eivät häiritse – kuten kuvakulman ohi liikkuva punainen pallo jalkapallopelissä. Toiminto on moitteeton myös hämärässä valokuvatessa taltioiden teräviä kuvia liikkuvista kohteista myös kuunvalossa.

Uudessa α77 II -kamerassa on valikoima uusia toimintoja 79 vaiheen automaattitarkennuksen täydeksi hyödyntämiseksi. Expanded Flexible Spot

-toiminto ylläpitää automaattitarkennuspisteen, jos järjestelmä kadottaa seurattavan kohteen hetkeksi. Samalla pisteen ympäröivät kahdeksan tarkennuspistettä aktivoituvat löytääkseen kohteen uudestaan. Kun toimintoa käytetään samanaikaisesti AF-C AF -toiminnon kanssa, seurattavan kohteen tarkennuksen suorituskyky paranee huomattavasti.

Lock-on AF -toiminnossa käyttäjä voi valita neljästä automaattitarkennus­vaihtoehdosta: Wide, Zone, Flexible Spot ja Expanded Flexible Spot. Kun seurattava kohde on löydetty, kamera seuraa kohdetta niin kauan kuin laukaisunäppäintä pidetään puoliksi painettuna. Kun kohde liikkuu tai kuvan sommittelu muuttuu, kamera valitsee automaattisesti seuraavan parhaan mahdollisen automaattitarkennuspisteen 79 käytössä olevasta pisteestä. Jos kohteen liike on liian nopea seurattavaksi pelkästään Expanded Flexible Spot -toiminnolla, toiminto yhdistyy Lock-on AF -toimintoon kohteen seurannan korkealuokkaisen suorituskyvyn varmistamiseksi.

Kohteen seuranta on edelleen hienosäädettävissä viidellä tavalla (still-kuvia kuvatessa AF-C-toimintoa käyttäen). Oletettavasti hitaasti liikkuvia kohteita kuvatessa, kohteen seurantaherkkyyttä kannattaa pitää suhteellisen matalana, jolloin kuvakulmaan yhtäkkiä sisään tulevat kohteet eivät häiritse automaattitarkennusta. Korkeampi seurantaherkkyys on puolestaan suotuisa nopealiikkeisiä kohteita, kuten villieläimiä, kuvatessa. Full HD -videota kuvatessa myös AF Tracking Duration -toiminto on säädettävissä (High, Medium and Low).

Muita uusia toimintoja ovat Eye AF -toiminto, joka tarkentaa kohteen silmään ihmisiä kuvatessa. AF Range Control -toiminto säätää automaatti­tarkennuk­sen tietylle alueelle samalla, kun AF Tracking Duration -toiminnon viisi asetusmahdollisuutta optimoivat kohteen liikkeet. Balanced Emphasis -toiminto täydentää vapautus- ja tarkennustoimintoja luoden ihanteellisen tasapainon näiden toimintojen käytön ajoitukselle. Käyttäjä voi manuaalisesti valita kuvaustilanteeseen ja toivottuun taiteelliseen lopputulokseen sopivimman toiminnon.

24,3 megapikselin ExmorTM CMOS -kuvakennossa entistä parempi valoherkkyys

24.3 megapikselin Exmor™ CMOS -kuvakenno on osoitus Sonyn maailmanluokan kuvantamistekniikkaosaamisesta. Kuvakennossa on sama aukoton on-chip objektiivirakenne kuin palkituissa α7R ja α6000-kameroissa. Kehitystyön tuloksena uuden α77 II -kameran kuvakenno on 20 prosenttia herkempi kuin edeltäjäänsä, jossa on sama pikselimäärä. Kenno mahdollistaa kuvan täydelliset yksityiskohdat, matalan kohinatason ja laajan ISO 100-25600 -herkkyysalueen.

Korkean resoluution kuvakennon kumppanina toimii sama, kehittynyt BIONZ X -kuvaprosessori kuin α7 ja α7R-kameroissa. Prosessori on noin kolme kertaa nopeampi kuin edeltävä malli ja se on optimoitu α77 II -kameralle. Kyky toistaa yksityiskohtia yhdistettynä diffraktionvähennys- ja aluekohtaiseen melunpoistoteknologiaan mahdollistavat hämmästyttävän upean kuvanlaadun täydellisine väreineen ja muotoineen niin valokuvissa kuin Full HD -videossakin.

Jatkuvalla valokuvauksella jopa 60 täyden kinokoon kuvia jopa 12 kuvaa sekunnissa

Jatkuvan kuvauksen teho päihittää jopa monet ammattilaiskamerat. α77 II tallentaa jatkuvaa kuvaustoimintoa käyttäen parhaimmillaan jopa jopa 60 täyden kinokoon kuvia jopa 12 kuvaa sekunnissa (Continuous Advance Priority AE -toiminnolla).

 

Jokaiselle sopiva kuvansommittelutapa OLED Tru-Finder -etsimellä tai kolmeen suuntaan taittuvalla LCD-näytöllä

Kuvan sommittelu ja tarkentaminen on helppoa tarkalla ja kirkkaalla XGA OLED Tru-Finder™ -etsimellä, jossa on 236 000 pisteen resoluutio. Kolme kertaa korkeammalla(5 kontrastilla ja erottelukyvyllä etsin kertoo tarkasti kuvan todellisen lopputuloksen, jolloin myös tarkennuksen, valotuksen ja muiden säätöjen arvioiminen on helppoa ennen kuvan ottamista. Hiljattain laajennettu kirkkausasetusten valikoima sekä värin lämpöasteen säätö täydentävät laajaa katselukulmaa sekä korkeaa silmäpistettä mahdollistaen entistä sulavamman ja tarkemman koostumuksen.  

Kuten täyden rungon α99-mallissa, α77-mallissa on lisäksi yksityiskohtia täynnä oleva, kolmeen suuntaan kääntyvä 3.0-tyypin (7,5 cm) Xtra Fine LCD -näyttö, joka tuo rajattomasti joustavuutta luovuuteen. Kääntyvän näytön avulla voi kuvata vaivatta korkeasta tai matalasta kuvakulmasta, pysty- tai vaakasuunnassa, käsivaralla tai jalustaa käyttäen. WhiteMagic-teknologia parantaa merkittävästi näytön näkyvyyttä jopa suorassa auringonpaisteessa ulkona.

Aina tilanteen tasalla mukautetuilla toiminnoilla

Alkuperäisestä α77-mallista kehittyneen erillisen kädensijan etupuolelle sijoitetun säätökiekon avulla kameran asetuksia voi säätää intuitiivisesti ja ilman sähläystä – ilman, että katseen joutuu siirtämään pois etsimestä. Ylenpalttiset muokkausmahdollisuudet mahdollistavat nyt yhteensä 51 toimintoa, joita voi käyttää 11 painikkeella.

Jopa kolme useimmiten käytettyä kuvaustilaa ja muita säätöjä on mahdollista tallentaa muistiin ja ottaa helposti käyttöön valitsimen kautta. Lisäksi α99-mallista tuttu valotuksen valitsimen lukitusmahdollisuus estää kuvaustilan vaihtumisen vahingossa.

Kovaa tekoa vakaville harrastajille

α77 II -mallin kova ja kevyt magnesiumrunko on suunniteltu kestämään valokuvausta vakavasti harrastavien vaatimuksia täydellistä kuvaa etsiessä. Käyttäjäystävällisyyttä parantaa suuri, ergonominen kädensija. Tuplatiivisteet tärkeimpien painikkeiden ja säätimien ympärillä takaavat kaikkien aukkojen kuten mediakorttipaikan ja liitäntöjen pölyn- ja kosteudenkestävyyden. Lisäksi kameran kestävä suljinyksikkö on mitoitettu 150 000 aktivointia varten.

Ammattimaista liikkuvaa kuvaa jatkuvalla automaattitarkennuksella

α77 II voi tallentaa 60p ja 24p teräväpiirtoelokuvia AVCHD 2.0 -muodossa. Still-kuvauksen tapaan myös videota kuvatessa Translucent Mirror -teknologia mahdollistaa jatkuvan vaiheittaisen automaattitarkennuksen taaten täsmällisen tarkennuksen nopeasti liikkuvia kohteita seuratessa.

Useat lisätoiminnot, kuten kohdetta seuraavan automaattitarkennuksen kolmitasoisen herkkyyden säätö, ammattimainen Zebra-toiminto ja äänen tason mittaus, vetoavat vakaviin elokuvaharrastajiin. Mukana on lisäksi puhdas HDMI-ulostulo, jonka avulla kuvaa voi katsella ulkoisella näytöllä ja tallentaa ilman pakkausta ulkoiselle tallennustilalle.

Yhden kosketuksen langaton yhteys ja älypuhelin kaukosäätimenä

Sisäänrakennettu Wi-Fi-yhteys mahdollistaa yhden kosketuksen yhteyden, minkä ansiosta kuvien jakaminen Xperia™-älypuhelimilla sekä NFC-tekniikalla varustetuilla Android-älypuhelimilla, tableteilla ja VAIO-tietokoneilla on helppoa. Yksi kosketus aktivoi myös Smart Remote Control -toiminnon, jolloin mobiililaite muuntuu kaukosäätimeksi, jolla voi ottaa kuvia kameralla etäältä.

Objektiivit ja lisävarusteet

32 kappaleen A-objektiivityypin mallisto kattaa polttovälit laajakulmasta telekuvaukseen, tarjoten laajan valikoiman luovia työkaluja visuaaliseen ilmaisuun.

Mallisto sisältää vaihtoehtoja täyttämään lähes kaikki taiteelliset tarpeet, aina korkean suorituskyvyn G Lens™ ja ZEISS®-objektiiveista, jotka tuottavat maailmanluokan kuvalaatua, ainutlaatuiseen Sony STF (Smooth Trans Focus) -objektiiviin, joka tuottaa erittäin tasaisen bokeh-taustaefektin. Premium-tason G Lens -objektiiveistä löytyy asfäärisiä objektiiveja, erittäin pienen hajonnan ED-lasielementtejä, objektiivejä, joissa on edistyksellinen Nano AR -pinnoite sekä monia muita ominaisuuksia, joissa Sonyn kehittynyt optiikkateknologia mahdollistaa kauniin bokeh-efektin.

ZEISS®-objektiivit ovat Sonyn ja ZEISSin yhteistyössä kehittämät. ZEISS on tunnettu vaativienkin valokuvaajien keskuudessa ympäri maailmaa tinkimättömästä innovatiivisuudestaan ja uraa uurtavasta optiikkateknologiastaan. ZEISS-brändin kuuluisia tunnusmerkkejä ovat objektiivien erinomainen kontrasti ja korkea resoluutio, joka ulottuu kunkin kuvan äärilinjalle saakka.

Lisävarusteena hankittavissa oleva VG-C77AM-kädensija lisää kameran käyttömukavuutta ja hallintaa vaakatasossa kuvattaessa.

α Library -sovellus

Sony julkaisee myös uuden, tableteille tarkoitetun sovelluksen “α Library”, joka on vapaasti ladattavissa App Storesta and Google Playsta. α Library -sovellus antaa hyödyllisiä tietoja ja vinkkejä valokuvaamiseen erilaisissa tilanteissa, ja se suosittelee erilaisia objektiiveja ja lisävarusteita lopputuloksen parantamiseksi.

Sonyn A-tyypin vaihdettavan objektiivin digitaalikamera α77 II on ennakkotilattavissa osoitteesta www.sony.co.uk. Suomessa uutuuskamera tulee myyntiin kesäksi 2014. Kamerarungon hinta on noin 1 250 euroa ja kamerapaketti, jossa on myös 16-50 mm objektiivi, maksaa noin 1 850 euroa.


1) Todennettu tiedotteen julkaisupäivänä Sonyn selvityksestä vaihetunnistuksella varustettujen vaihdettavien objektiivien automaattitarkennuskameroiden joukosta.
2) Valittu objektiivi ja kuvaustoiminto vaikuttavat automaattitarkennuspisteiden todelliseen määrään.
3) Kun valittu kuvalaatu on “FINE” ja kuvan koko “L”.
4) Teholliset pikselit keskimäärin.
5)
α77-kameraan verrattuna