Uusi AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR on tyylikäs matkakumppani

Uusi AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR on tyylikäs matkakumppani

Helsinki, 2. heinäkuuta 2015: Nikon esittelee tänään uuden, tehokkaan DX-koon zoom-objektiivin. Uusimpaan teknologiaan perustuva ja uskomattoman pienikokoinen NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 -objektiivi on tarkoitettu valokuvaajille, jotka asettavat varusteilleen korkeita vaatimuksia

Tämä edistyksellinen, kamerassa tasapainoisesti istuva zoom-objektiivi painaa vain 480 g, joten se soveltuu täydellisesti matkakäyttöön. Olipa kyse avarista maisemista tai upeista muotokuvista, 16–80 mm:n laaja polttoväli kattaa helposti useimmat kuvaustilanteet. Valovoimaisesta aukosta f/2.8–4 on selkeästi hyötyä heikossa valaistuksessa, ja Nikonin vaikuttava neljän askeleen tärinänvaimennusjärjestelmä varmistaa kuvien terävyyden myös pitkiä suljinaikoja käytettäessä. Tämä on ensimmäinen DX-koon objektiivi, jossa hyödynnetään Nikonin uusinta ammattilaistason tekniikkaa, muun muassa sähkömagneettista himmennintä ja suojaavaa fluorpinnoitetta. Se on myös ensimmäinen DX-koon objektiivi, jossa käytetään Nikonin arvostettua nanokidepinnoitetta. Objektiiveista, lisävarusteista ja ohjelmistoista vastaava Nikon Europen tuotepäällikkö Zurab Kiknadze kertoo: ”Uusi 16–80 mm:n objektiivi on edistykselliseen NIKKOR-tekniikkaan perustuva, erittäin monipuolinen ja vaikuttava objektiivi, jossa on kaikki ainekset suosikiksi matkakäyttöön. Tekniikan osalta objektiivissa on hyödynnetty uusimpia objektiiveihin liittyviä innovaatioita ja hyviksi koettuja ratkaisuja, kuten Nikonin maailmankuulua nanokidepinnoitetta ja tehokasta tärinänvaimennusjärjestelmää. Mitä käytettävyyteen tulee, tämä objektiivi kattaa polttovälit laajakulmasta telekuvaukseen ja tuo käyttöön valovoimaisen aukon f/2.8–4 hämmästyttävän pienessä rungossa. Tämän etujen tehokkaan yhdistelmän tuloksena on syntynyt zoom-objektiivi, jonka voi ottaa kaikkialle mukaan, joka ei vie laukussa paljoakaan tilaa ja jolla voi ennen kaikkea ottaa loistavia kuvia.”

Nopea zoomaus

Monipuolinen 5-kertainen zoom vastaa täyden koon 24–120 mm:n polttoväliä, ja valovoimainen suurin aukko lisää kuvausmahdollisuuksia. Objektiivi luo miellyttävän pehmeän taustan, tuottaa tarkan kuvan heikossa valaistuksessa ja erottaa kohteen selkeästi taustasta siihen katsomatta, käytetäänkö zoomausalueen laajakulma- tai telekuvauspäätä. Tämän lisäksi lyhin tarkennusetäisyys on jopa 0,35 m.

Olipa kyse maisema- tai sisäkuvista, tilannekohtaisista katukuvista tai muotokuvista, tällä valovoimaisella zoom-objektiivilla voi ottaa vaikuttavia ja tarkkoja kuvia missä tahansa.

Viimeisintä tekniikkaa

Ammattilaistason objektiiviteknologia varmistaa tämän huippuluokan DX-koon zoom-objektiivin vaikuttavan suorituskyvyn. Sähkömagneettinen himmennin takaa entistä täsmällisemmän valotuksen etenkin nopean sarjakuvauksen aikana. Nikonin suojaava fluorpinnoite hylkii tehokkaasti vettä, pölyä ja likaa kuvanlaatua heikentämättä sekä helpottaa lasin puhdistamista sen pintaa vahingoittamatta. Tämän lisäksi se on ensimmäinen DX-koon objektiivi, jossa käytetään Nikonin arvostettua heijastamatonta nanokidepinnoitetta.

Vakaa ja hiljainen

Nikonin tärinänvaimennustekniikan ansiosta objektiivilla voi kuvata jopa neljä askelta pidemmällä suljinajalla ilman, että kameran tärähtäminen aiheuttaa liike-epäterävyyttä ja heikentää kuvanlaatua. Hiljaisessa tärinänvaimennusjärjestelmässä on kaksi tilaa (käsivaralta kuvaamiseen tarkoitettu normaalitila ja mekaanisen tärinän vaikutuksia korjaava aktiivitila), kuten myös jalustan automaattinen tunnistus. Samalla kun tärinänvaimennusjärjestelmä varmistaa kuvien vakauden, pienikokoinen SWM (Silent Wave Motor) -ultraäänimoottoritekniikka takaa automaattitarkennuksen nopeuden, hiljaisuuden ja täsmällisyyden koko zoomausalueella, josta on hyötyä erityisesti videoita kuvattaessa. Tarkennuksen kannalta kriittisissä tilanteissa M/A-tarkennustilan kytkin mahdollistaa saumattoman siirtymisen automaattitarkennuksesta käsitarkennukseen.

Erinomainen optinen suorituskyky

Objektiivissa on 17 elementtiä 13 ryhmässä, ja edistyksellinen optiikka on suunniteltu parantamaan suuritarkkuuksisten DX-koon digitaalisten järjestelmäkameroiden suorituskykyä. Nanokidepinnoitteen ja fluorpinnoitteisen suojaavan lasielementin lisäksi objektiivissa on kolme asfääristä linssielementtiä ja neljä erittäin pienen hajonnan (ED) lasielementtiä. Haamukuvien, heijastusten ja vääristymien esiintyvyys minimoidaan suuriresoluutioisissa kuvissa erilaisissa valaistusolosuhteissa ja koko zoomausalueella.

Objektiivin mukana toimitetaan vastavalosuoja HB-75. Objektiivin myynti alkaa 16.7.2015 ja sen suositushinta veroineen on 1225€.