Canon EOS 60D tarjoaa kehittyneille kuvaajille säätöjä ja suorituskykyä

Canon EOS 60D on suunniteltu aloittelijavaiheen ohittaneille kuvaajille. Digitaalisen järjestelmäkameran suorituskyky, lukuisat luovat toiminnot, kääntyvä nestekidenäyttö ja parantunut ergonomia antavat kuvaajille entistä paremmat välineet laadukkaiden stillkuvien ja täysteräväpiirtovideoiden tallennukseen.

 

Suuriresoluutioisia kuvia nopeasti

EOS 60D -kamerassa on 18 megapikselin APS-C-kokoinen kenno. DIGIC 4 -tekniikan ansiosta nelikanavaiselta CMOS-kennolta tulevat kuvatiedot prosessoidaan nopeasti. Jatkuvalla kuvauksella voidaan taltioida 58 JPEG-kuvan sarjoja 5,3 kuvaa sekunnissa täydellä resoluutiolla.

ISO-herkkyysalue 100–6400 on laajennettavissa arvoon 12 800 joten kuvia voidaan ottaa myös melko hämärässä. Kamerassa on 9 ristikkäistyyppisen pisteen automaattitarkennusjärjestelmä. Herkkä keskimmäinen piste on tarkoitettu valovoimaisille (vähintään f/2,8) objektiiveille, jotta kapeaa terävyysaluetta voidaan hyödyntää taiteellisesti muotokuvauksessa tai tunnelman tallentamisessa.

Canon EOS 60D -kamerassa käytetään Canonin iFCL-mittausjärjestelmää, jossa on 63 alueen Dual-layer-anturi. Automaattitarkennusjärjestelmässä olevat kohteen sijaintitiedot yhdistetään väri- ja luminanssitietoihin tasaisen ja tarkan valotuksen varmistamiseksi kaikissa tilanteissa. Yhdysrakenteinen Speedlite-lähetin mahdollistaa useiden EX-salamayksiköiden hallinnan kamerassa.

 

Kääntyvä nestekidenäyttö

Uusi 7,7 cm:n (3,0 tuuman) 3:2-laajakuvanäyttö on kääntyvä, ja resoluutio 1 040 000 kuvapistettä. Kuvia voidaan rajata hankalistakin kulmista ja sommittelussa voidaan käyttää elävää etsinkuvaa. Näytössä on heijastumia ehkäisevä ja vettä hylkivä pinnoite.

 

Luovia mahdollisuuksia

Uudella Basic+ -toiminnolla kuviin voidaan lisätä luovaa ilmettä asetuksia muuttamatta. Kuvaajat voivat lisätä näkymään tunnelmaa valaistuksen ja näkymätyypin mukaan. Käytettävissä olevia kuvausohjelmia ovat muotokuvaus, maisema, lähikuvaus, urheilu, nopea yökuvaus ja luova automaattitila. Erilaisia tehosteita käytetään kuvaamalla Basic+ -toiminnolla ja käyttämällä korostustoimintoja, kuten päivänvalo, pilvinen tai auringonlasku tai esiasetettuja kuvatyylejä, kuten kylläiset värit, pehmeä, lämmin tai mustavalkoinen.

EOS 60D -kamerassa on uusia kuvanlaatua parantavia toimintoja ja tehosteita. DIGIC 4 -prosessori tukee kamerassa tapahtuvaa RAW-kuvien käsittelyä. Kuvaaja voi muun muassa säätää kirkkautta, kontrastia ja valkotasapainoa sekä korjata vääristymää ja kromaattista poikkeamaa. Muokattu kuva voidaan tallentaa uudelleen JPEG-muodossa ja tulostaa tai ladata tietokoneelle tai nettiin.

Uusilla luovilla suodattimilla voidaan lisätä tehosteita kuviin jälkimuokkauksena ilman erillisohjelmistoja. Rakeinen mustavalkokuva, pehmeä tarkennus, lelukameratehoste ja miniatyyritehoste ovat suodattimia, joilla kuville voidaan antaa uutta ilmettä tai luoda eri teemojen mukaisia kokoelmia. Esimerkiksi rakeinen mustavalkokuva tekee kuvista lehtikuvan tyylisiä ja pehmeä tarkennus tasoittaa ihonsävyjä muotokuvauksessa.

 

Canon EOS-videot – täysteräväpiirtovideoita monipuolisilla säädöillä

Canon EOS 60D tallentaa 1920 x 1080p:n täysteräväpiirtovideoita valinnan mukaisella kuvataajuudella 30, 25 tai 24 kuvaa/s ja 720p:n videoita 60 tai 50 kuvaa/s. Videokuvan rajaustoiminnolla kennon keskellä oleva 640 x 480 pikselin kokoinen alue näkyy noin seitsemän kertaa suurennettuna.

Täysillä käsisäädöillä kuvaajat voivat käyttää omia valotus- ja tarkennusasetuksiaan ja hyödyntää Canonin laajan EF-objektiivivalikoiman ominaisuuksia. Ulkoinen stereomikrofoniliitäntä ja äänen tallennustason säätö mahdollistavat broadcast-tasoisen äänen, joten tallennettu ääniraita vastaa laadultaan teräväpiirtoista videokuvaa.

Kamerassa on HDMI-liitäntä, jonka kautta videoita ja valokuvia voidaan katsella teräväpiirtokuvaa vastaanottavista televisioista ja hallita television kaukosäätimellä.

 

Elektroninen vesivaaka auttaa horisontin kohdalleen

Canon EOS 60D –kameran runko on ergonominen ja asetusten muuttaminen entistä nopeampaa ja kätevämpää. Useimmin käytetyt säätimet on ryhmitelty yhteen käytön helpottamiseksi. Pikavalitsin, monitoimiohjain ja SET-painike on yhdistetty samaan monitoimivalitsimeen, joten valikoiden ja asetusten käyttö onnistuu nopeasti peukalolla. Valintakiekossa on myös lukituspainike, joka estää asetusten muuttamisen vahingossa kesken kuvaamisen.

Pikavalintapainikkeen avulla yleisimpiin kuvausasetuksiin ja toistoasetuksiin päästään nopeasti. Painikkeiden toimintoja voidaan myös mukauttaa yksilöllisiä tarpeita vastaaviksi. Etsimessä ja elävässä etsinkuvassa voidaan näyttää elektroninen vesivaaka, joka helpottaa sommittelua, auttaa pitämään horisontin suorassa maisemakuvauksessa ja vähentää kuvien jälkimuokkauksen tarvetta.

Canon EOS 60D tukee suuren kapasiteetin SDXC-muistikortteja, joissa on jopa 2 teratavua tallennustilaa. Yhdelle kortille voi tallentaa tuhansia täyden resoluution RAW- ja JPEG-kuvia tai tuntikaupalla teräväpiirtovideoita. Suosikkikuville voidaan antaa arvosana 1–5, mikä helpottaa niiden löytämistä ja katselemista näytöllä. Kuvien tietokoneelle siirron jälkeen luokittelumerkintöjä voidaan tarkastella myös monilla kuvankäsittely- ja hallintaohjelmilla, kuten Canon Digital Photo Professional -ohjelmalla.

Sisällön langatonta siirtoa varten EOS 60D -kamerassa on Eye-Fi connected -toimintoja. EOS 60D -kameran käyttöliittymässä on erityinen Eye-Fi-osio, jonka avulla Wi-Fi-ominaisuus voidaan poistaa käytöstä akun säästämiseksi.

Canon EOS 60D -kameran ominaisuudet

 • 18 megapikselin APS-C-kokoinen CMOS-kenno
 • Edistykselliset luovat toiminnot, Basic+
 • Kääntyvä 7,7 cm:n (3,0 tuuman) 3:2-kuvasuhteen LCD-näyttö
 • Täysteräväpiirtovideot käsisäädöillä
 • DIGIC 4 -prosessori
 • ISO 100–6400, H:12800
 • 58 JPEG-kuvan sarja nopeudella 5,3 kuvaa/s
 • 9 ristikkäistyyppisen pisteen automaattitarkennusjärjestelmä
 • iFCL-mittausjärjestelmä, jossa 63 vyöhykkeen Dual-layer-anturi
 • Yhdysrakenteinen Speedlite-lähetin
 • RAW-kuvien käsittely kamerassa

Canon EOS 60D on saatavilla syyskuusta alkaen, suositusvähittäishinta on 1339 euroa.

Comments are closed.