Canon EF 1.4x III ja EF 2x III polttovälin muuttajat laajentavat teleobjektiivien käyttömahdollisuuksia

Canonin L-sarjan uusiin superteleobjektiiveihin sopivat polttovälin muuttajat EF 1.4x III ja EF 2x III kasvattavat objektiivin polttovälin 1,4- ja 2-kertaiseksi. Sääsuojausta, optiikkaa sekä objektiivin ja kameran välistä tiedonsiirtoa on valmistajan mukaan parannettu entisestään.

EF 1,4x III:ssa on seitsemän linssielementtiä kolmessa ryhmässä ja mallissa EF 2x III yhdeksän linssielementtiä viidessä ryhmässä. Kaikissa elementeissä käytetään Canonin Super Spectra -pinnoitetta, joka vähentää haamukuvia ja heijastumia ja minimoi kuvien jälkimuokkauksen tarpeen. Uusi fluoripinnoite helpottaa vesipisaroiden ja sormenjälkien puhdistamista etu- ja takaelementeistä.

Molemmissa malleissa on integroitu prosessori, joka mahdollistaa tarkkojen kuvaustietojen siirtämisen objektiivin ja kameran välillä. Näin saatavilla on kaikki tarkennus-, mittaus- ja tunnistetiedot. Uusiin Canonin L-sarjan objektiiveihin yhdistettynä polttovälin muuttajat parantavat automaattitarkennuksen tarkkuutta, mikä varmistaa myös liikkuvista kohteista otettujen ammattikuvien hyvän laadun.

EF 1,4x III ja EF 2x III on suunniteltu täydentämään uusia L-sarjan objektiiveja myös ulkonäkönsä puolesta. Objektiivinvapautusmekanismi on sijoitettu käytännöllisesti, jotta muuttajat voi asentaa paikoilleen nopeasti ja helposti. Mallit ovat pöly- ja kosteussuojattuja, joten niitä voidaan käyttää myös vaativissa olosuhteissa.

Polttovälin muuttajien EF 1,4x III (225 grammaa) ja EF 2x III (325 grammaa) mukana toimitetaan pehmeä laukku (LP811) ja polttovälin muuttajan suojus EII.

EF 1,4x III ja EF 2x III ovat saatavilla joulukuusta alkaen, molempien suositusvähittäishinta on 680 euroa.