Canon julkisti neljä uutta objektiivia ammattilaisluokkaan

Canon EF 70–300 mm f/4-5,6L IS USM

Canon EF 70–300 mm f/4-5,6L IS USM on uusi objektiivi ammattikuvaajille ja edistyneille harrastajille Canonin L-sarjaan. Sen ominaisuuksia ovat 4,3x zoom, 70–300 mm:n telepolttoväli ja valovoima f/4–5,6. Objektiivi sopii hyvin muotokuvien ottamiseen sekä luonto- ja toimintakuvaukseen.

 

Canon EF 70–300 mm f/4–5,6L IS USM -objektiivin UD-linssielementit ja kelluva linssiryhmä mahdollistavat hyväkontrastiset ja suuriresoluutioiset kuvat, joiden kromaattinen poikkeama on vähäistä koko zoomausalueella. Objektiivissa käytetään haamukuvia ja heijastumia vähentävää Canonin Super Spectra -pinnoitetta, joka vähentää kuvien jälkimuokkauksen tarvetta.

Canonin optinen kuvanvakain tarjoaa neljän valotusaskelen edun, joten terävien ja tarkkojen kuvien ottaminen on mahdollista myös zoomin ääriasennossa sekä hämärässä. Kahdeksanlamellinen pyöreä himmenninaukko mahdollistaa miellyttävän pehmeän taustan muotokuvauksessa, jolloin myös kohde erottuu paremmin taustastaan.

Rengastyyppisen ultraäänimoottorin ansiosta automaattitarkennus on nopeaa ja lähes äänetöntä. Itsenäinen prosessori ja edistykselliset AF-algoritmit mahdollistavat tarkan ja luotettavan tarkennuksen kaikissa oloissa. Kaikkien Canonin L-sarjan objektiivien tavoin käsintarkennus on käytössä myös automaattitarkennuksen aikana.  Lähin tarkennusetäisyys on 1,2 metriä koko zoomausalueella. Objektiivi on sääsuojattu ja Canonin uuden tahroja ja juovia ehkäisevän fluoripinnoitteen ansiosta linssin puhdistaminen on entistä helpompaa.

Objektiivin mukana toimitetaan vakiovarusteina vastavalosuoja ET-73B ja objektiivikotelo LP1424. Lisävarusteena saatava jalustakiinnike C (WII) voidaan kiinnittää suoraan objektiiviin. Siten objektiivi on helppo vakauttaa ja kamera kääntää nopeasti pystyasennosta vaaka-asentoon ja takaisin ilman, että kameran runko täytyy asettaa uudelleen jalustalle. Ominaisuudesta on hyötyä etenkin kuvattaessa nopeatempoista liikettä.

EF 70–300 mm f/4-5,6L IS USM on saatavilla joulukuusta alkaen, suositusvähittäishinta 2 049 euroa.

Canon EF 8–15 mm f/4L Fisheye USM

Canon EF 8–15 mm f/4L Fisheye USM on maailman ensimmäinen kalansilmäzoom-objektiivi, jolla voidaan kuvata sekä pyöreitä että koko kuva-alan kattavia kuvia 8–15 mm laajakulmaisen polttovälialueen ansiosta. Objektiivi tarjoaa erinomaisen kuvanlaadun, muuttumattoman valovoiman koko zoomausalueella ja tukevan rakenteen, joka mahdollistaa luotettavan kuvauksen haastavissa sääoloissa.

 

Kun objektiivi kiinnitetään täysikokoisella kennolla varustettuun Canonin digitaaliseen järjestelmäkameraan, kalansilmäobjektiivilla voidaan kuvata pyöreitä tai koko kuva-alan kattavia kuvia. Esimerkiksi yötaivasta kuvattaessa täysi 180 asteen horisontaalinen ja vertikaalinen kuva-ala mahdollistaa kaikkien yksityiskohtien tallentamisen samaan kuvaan.

APS-C- tai APS-H-kokoisilla kennoilla varustettuja EOS-runkoja käytettäessä EF 8–15 mm f/4L Fisheye USM -objektiivilla voidaan kuvata tavanomaisia koko kuva-alan kalansilmäkuvia. Objektiivin rungossa olevan zoomin lukitusmekanismin ansiosta zoomausalue voidaan rajata sellaiselle polttovälialueelle, jossa koko kuva-alan näkymä on paras mahdollinen ilman, että kuvan reunoilla tapahtuu häipymistä. Zoomin käyttörenkaan vieressä olevat C- ja H-merkit ilmaisevat laajakulmazoomin asennon, jossa kuvaaminen ilman reunojen häipymistä on mahdollista kullakin kennotyypillä. Näin ammattikuvaajat saavat mahdollisimman laadukkaita kuvia kaikilla EOS-rungoilla.

EF 8–15 mm f/4L Fisheye USM – objektiivissa on 14 linssielementtiä 11 ryhmässä mukaan lukien yksi asfäärinen ja yksi UD-elementti, jotka korjaavat kromaattista poikkeamaa ja tuottavat laadukkaat suurikontrastiset kuvat, joiden värientoisto on erinomainen.

Voimakkaiden valonlähteiden aiheuttamat haamukuvat ja heijastumat voivat olla erityinen haaste laajakulmakuvauksessa. Näiden virheiden korjaamiseksi kaikissa linssielementeissä on Canonin Super Spectra -pinnoite. Lisäksi etulinssin sisäpinnassa on Canonin SWC-pinnoite, jonka rakenne koostuu mikroskooppisen pienistä kartioista. Kartiot ovat lyhyempiä kuin linssielementin pintaan osuvan näkyvän valon aallonpituus, jotta valon nopeus vähitellen hidastuu samaan vauhtiin kuin lasin läpi edetessään. Näin ehkäistään heijastumat valon ollessa matkalla kennoon.

Canon EF 8–15 mm f/4L Fisheye USM -kalansilmäobjektiivin ultralaajakulmazoom tarjoaa uuden näkökulman urheilun ja arkkitehtuurin kuvaamiseen. Muuttumaton valovoima f/4,0 mahdollistaa lyhyiden valotusaikojen käytön hämärässä. Rengastyyppinen ultraäänimoottori takaa nopean ja tarkan automaattitarkennuksen. Käsintarkennus on kuitenkin koko ajan käytettävissä automaattitarkennuksen ollessa toiminnassa. Objektiivi on pöly- ja kosteussuojattu joten sitä voidaan käyttää myös haastavissa ympäristöissä.

Kalansilmäobjektiivin mukana toimitetaan objektiivin suojus, säilytyspussi ja huopavuorattu vastavalosuoja EW-77, joka ehkäisee heijastumia käytettäessä zoomia 15 mm:n asetuksella.

Canon EF 8–15 mm f/4L Fisheye USM -kalansilmäobjektiivi on saatavilla tammikuusta 2011 alkaen, suositusvähittäishinta 1909 euroa.

Canon EF 300 mm f/2,8L IS II USM ja EF 400 mm f/2,8L IS II USM

Canonin L-sarja täydentyy EF 300 mm f/2,8L IS II USM- ja EF 400 mm f/2,8L IS II USM -superteleobjektiiveilla, jotka on suunniteltu täyttämään ammattikuvaajien tarpeet. Laadukkaat ja suorituskykyiset uudet mallit yhdistävät supertelepolttovälit, suuren valovoiman ja erinomaisen kuvanlaadun mahdollistaen luotettavan toiminnan ja laadukkaat kuvat.

 

Molemmat uudet mallit sopivat erityisesti luonnon, villieläinten ja urheilun kuvaamiseen. Objektiiveissa on kokonaan uudelleensuunniteltu optinen järjestelmä ja uusin versio Canonin alkuperäisestä kuvanvakaimesta. Uuden magnesiumseosrakenteen ja titaanikomponenttien ansiosta mallit ovat sekä tukevia että kevyitä. EF 400 mm f/2,8L IS II USM on luokkansa kevyin objektiivi ja sitä on helppo kuljettaa mukana, sillä se on peräti 28 prosenttia edeltäjäänsä kevyempi (1,5 kg). EF 300 mm f/2,8L IS II USM on 8 prosenttia kevyempi kuin edeltäjänsä.

 

Laadukkaista optisista komponenteista valmistetut EF 300 mm f/2,8L IS II USM ja EF 400 mm f/2,8L IS II USM nostavat Canonin L-sarjan laadun uudelle tasolle. Molemmissa objektiiveissa on 16 elementtiä 12 ryhmässä. Laadukkaat fluoriittielementit korjaavat kromaattista poikkeamaa ja tuottavat kuvia, joiden resoluutio on korkea ja kontrasti hyvä koko kuva-alalla.

Optisissa elementeissä käytetään Canonin uusia Super Spectra -pinnoitteita, jotka on optimoitu kunkin linssielementin sijainnin ja tyypin mukaan. SWC-pinnoitteen rakenteessa on mikroskooppisen pieniä kartioita, jotka ovat näkyvän valon aallonpituutta lyhyempiä. Rakenne vähentää kuvakennosta takaisin heijastuvan valon aiheuttamia haamukuvia. Objektiivien etu- ja takaelementeissä käytetään pölyä ja likaa hylkivää fluoripinnoitetta. Se hylkii tehokkaasti myös vettä, joten etulinssiin ei jää pisaroiden jättämiä jälkiä eikä tahroja.

Kummassakin objektiivissa on Canonin uusi kuvanvakainjärjestelmä, jonka luvataan parantavan kuvanlaatua merkittävästi vaikka sekä kuvaaja että kohde liikkuisivat. Neljän valotusaskeleen etu parantaa kuvanlaatua käsivarakuvauksessa. Kuvanvakaintilaa 2 on parannettu erityisesti panorointia varten. Uusi kolmas kuvanvakaintila aktivoi kuvanvakaimen vain valotuksen aikana kuvaajan vaihtaessa nopeasti kuvauskohdetta.

Valovoima kummassakin objektiivissa on f/2,8, joten niillä voidaan kuvata lyhyillä valotusajoilla ja taltioida selkeitä kuvia nopeasti liikkuvista kohteista. Suuren valovoiman ansiosta kuvaaja voi erottaa kohteet taustasta, ja yhdeksänlamellinen pyöreä himmenninaukko pehmentää taustan vaikuttavalla tavalla.

Lähes äänettömässä automaattitarkennusjärjestelmässä on rengastyyppinen ultraäänimoottori, uudet AF-algoritmit ja uusi nopea prosessori, joiden ansiosta tarkennus on nopeaa ja tarkkaa. Käsintarkennus on kuitenkin aina käytettävissä, eli tarkennusta voidaan säätää myös automaattitarkennuksen ollessa käytössä. Uusi moottoroitu tarkennustila avustaa tarkennusta videokuvauksen aikana, jolloin kuvaaja voi säätää tarkennusta kääntämällä tarkennuksen muistirengasta.

EF 300 mm f/2,8L IS II USM- ja EF 400 mm f/2,8L IS II USM -objektiivit sopivat myös viimeistelyltään L-sarjaan. Säätimet on sijoitettu uudella, jokapäiväistä käyttöä helpottavalla tavalla. AF-painikkeiden sijaintia voidaan nyt muuttaa, sillä ne sijaitsevat objektiivin käännettävässä oterenkaassa.

Jalustarenkaan uusi kiertomekanismi sujuvoittaa liikettä, kun objektiivi käännetään pystyasennosta vaaka-asentoon. Lisäksi molemmissa malleissa on laadukas ulkopinnoite. Rungon valkoinen sävy täydentää hyvin edistyksellistä muotoilua ja objektiivien tarkkuutta. Malleissa on myös uusi turvavaijerin lukko, jonka avulla objektiivit voidaan tarvittaessa varmistaa kuvauspaikalla. Tukevan säänkestävän rakenteensa ansiosta molemmat objektiivit sopivat käytettäviksi vaativissa olosuhteissa.

Objektiiveja voidaan käyttää Canonin uusien polttovälin muuttajien kanssa. EF 1,4x III ja EF2x III on suunniteltu L-sarjan superteleobjektiiveihin sopiviksi.  Molempien mallien uusien optisten järjestelmien täydentäjiksi suunnitellut polttovälin muuttajat EF 1,4x III ja EF2x III laajentavat objektiivien polttovälin 1,4- tai 2-kertaiseksi.

EF 300 -malli on saatavilla joulukuusta alkaen ja sen suositusvähittäishinta on 8 970 euroa.
EF 400 -malli on saatavilla joulukuusta alkaen, suositusvähittäishinta 14 269 euroa.