CanoScan 9000F – filmiskanneri valokuvaajien tarpeisiin

Canon tuo markkinoille uuden huippuluokan valokuva- ja asiakirjaskannerin. CanoScan 9000F on monipuolinen ja tehokas, myös filmiskannauksen mahdollistava laite, joka on suunniteltu erityisesti valokuvaajien tarpeisiin.

Edeltäjäänsä CanoScan 8800F:ään verrattuna CanoScan 9000F tarjoaa lukuisia uusia tuottavuutta parantavia ominaisuuksia. 9600 x 9600 dpi:n CCD-kenno mahdollistaa laadukkaan skannauksen ja erittäin tarkat yksityiskohdat. 48 bitin värisyvyyden ansiosta värit tallentuvat todenmukaisina ja laadukkaina.

Canonin filmiskannerit edustavat nopeudeltaan ja laadultaan markkinoiden huippua. CanoScan 9000F antaa alalle jälleen vertailukohdan. Uusi filmisovitin päästää sisään enemmän valoa ja mahdollistaa siten entistä nopeamman skannauksen: laite skannaa yhden 35 mm:n negatiivin 1200 dpi:n tarkkuudella noin 18 sekunnissa.

Selkeää toiminnallisuutta

Skanneri mahdollistaa kehystettyjen diojen ja 120-filmiformaatin (positiivin tai negatiivin) skannauksen. Laite on heti käyttövalmis, ja automaattinen skannaus tietokoneelle tai sähköpostiin sekä kopiointi ja PDF-tiedoston luonti onnistuvat yhdellä painikkeen painalluksella. Lisäksi CanoScan 9000F -skannerissa on tarkka tekstintunnistustoiminto, jonka avulla tekstitulosteet saadaan helposti sähköiseen muotoon.

Laitteessa on seitsemän pikapainiketta, muun muassa automaattiskannauspainike, joka mahdollistaa alkuperäisen asiakirjan tyypin automaattisen tunnistuksen, skannauksen ja tallentamisen sopivilla asetuksilla. Mallissa on myös täysin integroitu virtasovitin.

Virheiden korjaus

Canonin ainutlaatuisen FARE Level 3 -tekniikan avulla skanneri tutkii filmin pinnan infrapunavalon avulla ja poistaa naarmut ja pölyn skannatuista tiedostoista.

Auto Photo Fix II– ja Auto Document Fix -korjaustoiminnot antavat käyttäjälle mahdollisuuden päättää lopputuloksen laadun. Auto Photo Fix II korjaa yleisiä ongelmia, kuten ylivalottuneet kasvot, haaleat ihonsävyt ja maisemien liiallisen tai liian vähäisen värikylläisyyden. Auto Document Fix puolestaan analysoi kuvat ja korjaa niiden tiedot alueittain, jolloin niistä tulee skannattuina miellyttäviä silmälle.

Laitteen mukana toimitetaan tehokas ohjelmisto, johon kuuluvat SilverFast SE, Adobe PhotoShop Elements, ArcSoft PhotoStudio sekä monimutkaisiakin skannaustoimenpiteitä helpottava MP Navigator EX.

CanoScan 9000F:n tärkeimmät ominaisuudet:

•  9600 x 9600 dpi:n tarkkuus ja 48 bitin värisyvyys
• A4-kokoisen asiakirjan skannaus 300 dpi:n tarkkuudella noin 7 sekunnissa, ei lämpenemisaikaa
• 35 mm:n negatiivin skannaus 1200 dpi:n tarkkuudella noin 18 sekunnissa
• sovitin kahdelletoista 35 mm:n negatiiville, neljälle 35 mm:n kehystetylle dialle sekä 120-filmille (enintään 6 x 22 cm)
• automaattinen skannaus tietokoneelle tai sähköpostiin, kopiointi sekä PDF-tiedoston luominen
• automaattinen FARE-kuvankorjaustoiminto, joka poistaa pölyä ja naarmuja ja tuottaa hyvän skannaustuloksen vahingoittuneistakin alkuperäisistä
• seitsemän pikapainiketta
• Auto Photo Fix II ja Auto Document Fix -korjaustoiminnot
• mukana SilverFast SE-, Adobe Photoshop Elements-, MP Navigator EX- ja ArcSoft PhotoStudio –ohjelmat

CanoScan 9000F tulee myyntiin kesäkuussa ja sen suositusvähittäishinta on 229 euroa.

Comments are closed.