IXUS 1000 HS – IXUS kameroiden 10-vuotisjuhlan kunniaksi

Canon juhlistaa tyylikkäiden IXUS-digitaalikameroiden vuosikymmenen mittaista taivalta tuomalla markkinoille metallirunkoisen IXUS 1000 HS -mallin. Edistyksellistä Canon-optiikkaa ja uusinta tekniikkaa tarjoavan uuden IXUS-mallin kuvanlaatua valmistaja kehuu loistavaksi.

 

IXUS 1000 HS on saatavissa hopeisena, ruskeana ja pinkkinä. Pienen ja tehokkaan 10x optisen zoom-objektiivin ansiosta malli on toistaiseksi ohuin superzoomkamera luokassaan. Kameralla voidaan kuvata 1080p:n täysteräväpiirtovideoita. Se on myös järjestyksessä toinen IXUS-malli, jossa on HS System.

 

10x optisella zoomilla varustettu objektiivi on osoitus siitä, ettei zoom-objektiivin ominaisuuksista tarvitse tinkiä pienessäkään kamerassa. IXUS 1000 HS:n pienikokoinen runko on muotoiltu kulmikkaaksi ja säätimet ovat helposti sormien ulottuvilla, joten kameran käsittely on helppoa. Optisessa kuvanvakaimessa on käytetty edistyksellistä linssinsiirtotekniikkaa, jonka ansiosta saadaan teräviä ja tarkkoja kuvia myös heikossa valaistuksessa ja zoomin ollessa ääriasennossa. Uuden ja älykkään käsivaralta tapahtuvan yökuvauksen avulla saadaan kauniita yökuvia ilman jalustaa. Kuvausohjelma yhdistää useita peräkkäin otettuja kuvia yhdeksi teräväksi ja optimaalisesti valotetuksi kuvaksi.

 

HS System parantaa suorituskykyä heikossa valaistuksessa, sillä erikoisherkkä 10 megapikselin CMOS-kenno ja DIGIC 4 -prosessori vähentävät kohinaa 60 prosenttia kaikilla ISO-herkkyyksillä. Lisäksi kamera tukee ISO-herkkyyttä 3200 täydellä resoluutiolla. Laajennettu ISO-herkkyys 6400 on käytettävissä 2,5 megapikselin resoluutiolla. Suurten herkkyyksien ansiosta hämärästi valaistujen ympäristöjen tunnelma mahdollista tallentaa ilman salamaa.

Nopea sarjakuvaus

HS System -järjestelmän ansiosta voidaan kuvata myös nopeaa jatkuvaa liikettä, kunnes laukaisin vapautetaan tai muistikortti täyttyy. 3,7 kuvan sekuntinopeudella tapahtuva jatkuva kuvaus täydellä 10 megapikselin resoluutiolla tallentaa myös nopeasti liikkuvat kohteet. 8,8 kuvan sekuntinopeudella ja 2,5 megapikselin resoluutiolla tapahtuva sarjakuvaus ikuistaa luotettavasti myös ohikiitävät hetket.

Parhaan kuvan valinnalla kamera valitsee parhaan viidestä nopeasti peräkkäin otetusta 2,5 megapikselin kuvasta eikä kuvaajan tarvitse kuluttaa aikaa satojen samankaltaisten kuvien selaamiseen.  Nopeatempoista toimintaa voidaan kuvata myös hidastusvideokuvauksena, joka tallentaa 240 kuvaa sekunnissa mutta toistaa tallenteet vain 30 kuvan sekuntinopeudella.

Täysteräväpiirtovideoita stereoäänellä

IXUS 1000 HS -kameralla voidaan kuvata teräväpiirtovideoita täydellä 1920 x 1080 pikselin resoluutiolla. Täysteräväpiirtovideot tallennetaan nopeudella 24 kuvaa sekunnissa, mikä antaa otoksille elokuvamaisen tunnelman. Kuvaa täydentää stereoääni.

Objektiivissa on hiljainen moottori, joten optista zoomia voidaan käyttää videokuvauksessa ilman äänihäiriöitä. Dynaaminen kuvanvakain vähentää kameran tärähtelystä aiheutuvia häiriöitä kuvattaessa videota liikkeessä.

Videokuvaustilassa toimiva Smart Auto -valotusohjelma tunnistaa kuvausnäkymän ja valitsee käyttäjän puolesta tilanteeseen parhaiten sopivat asetukset 21 vaihtoehdon joukosta. Miniatyyritilassa video kuvataan alhaisella kuvataajuudella ja määrätyt alueet kuvasta tehostetaan, jolloin kohteet vaikuttavat pienoismalleilta. Videot tallennetaan intervallikuvauksen tyyliin. HDMI-miniliitännän avulla kuvia ja videoita voidaan katsella kaikilta yhteensopivilta näytöiltä, kuten teräväpiirtotelevisiosta.

IXUS-kameroista tuttua tekniikkaa

7,6 cm:n (3,0 tuuman) PureColor II G -nestekidenäytössä on kestävä, karkaistusta lasista valmistettu pintakerros, joka tuottaa hyvän kontrastin. Laajan katselukulman ansiosta ryhmäkuvien tallennus ja hankalistakin kulmista kuvaaminen on helppoa. 16:9-laajakuvanäyttö myös mahdollistaa teräväpiirtovideoiden rajaamisen ja toistamisen koko näytössä ilman mustia ylä- ja alareunuksia.

IXUS 1000 HS:n avulla myös aloittelevat kuvaajat voivat kehittää luovuuttaan, sillä käytettävissä on paljon kuvaamista helpottavia tekniikoita. Smart Auto -valotusohjelma ja siinä käytetty näkymäntunnistustekniikka tuottavat parhaan mahdollisen lopputuloksen kaikissa olosuhteissa. Järjestelmä tunnistaa näkymän ja valitsee tilanteeseen parhaiten sopivat asetukset 28 vaihtoehdon joukosta. Älykäs salamavalotus säätää salamavalotuksen tasoa kuvausolosuhteiden mukaan, joten kuvat valottuvat aina oikein niin hämärästi valaistuissa sisätiloissa kuin kirkkaassa auringonvalossakin.

Langaton sisällön siirto tapahtuu helposti Eye-Fi Connected Functions -toiminnoilla, joiden avulla kuvia voidaan siirtää katseltavaksi nettisivuille. Kameran käyttöliittymässä on erityinen Eye-Fi-osio, joka kytkee automaattisen virrankatkaisun pois käytöstä, kun Eye-Fi-kortti lähettää tietoja. Siten sisällön siirtäminen onnistuu helposti ja ilman keskeytyksiä.

IXUS 1000 HS:n tärkeimpiä ominaisuuksia

  • Kuvanvakaimella varustettu 10x optinen zoom-objektiivi
  • Pienikokoinen ja tyylikäs metallirunko
  • HS System, 10,0 megapikselin CMOS-kenno
  • Täysteräväpiirtovideot, dynaaminen kuvanvakain
  • 7,6 cm:n (3,0 tuuman) PureColor II G -nestekidenäyttö
  • Hidastusvideokuvaus
  • Smart Auto ja älykäs salamavalotus
  • Paljon kuvausohjelmia ja parhaan kuvan valinta
  • Itselaukaisu silmäniskusta
  • Vihjetoiminto

IXUS 1000 HS on saatavilla syyskuusta 2010 alkaen. Suositusvähittäishinta on 399 euroa.