Kaikki seikkailut näyttävät paremmilta 4K-tarkkuudella

Kaikki seikkailut näyttävät paremmilta 4K-tarkkuudella

Sonyn kaksi uutta vedenkestävää Action Cam -videokameraa taltioivat ensiluokkaista ja entistä vakaampaa kuvamateriaalia

Sony FDR-X1000V

Sony FDR-X1000V

 • 4K-Action Cam FDR-X1000VR ja Full-HD Action Cam HDR-AS200VR.
 • Uudistettu edistynyt SteadyShot™ takaa sujuvamman ja tärinättömämmän videomateriaalin
  Ammattimaiset ominaisuudet käsittävät muun muassa korkealla 100 Mbps bittinopeudella tallentamisen (FDR-X1000VR). Ominaisuudella kykenee taltioimaan tarkasti kohtaukset, joissa on paljon informaatiota; valotuksen ja valkotasapainon käsisäätö
 • Parannetun Full-HD-kuvanlaadun takaa kyky lukea kaikki pikselit ilman kuvanlaadun heikkenemistä
 • Upeaa hidastettua videota voi kuvata korkean kuvataajuuden tallennuksella, joka pystyy ottamaan Full-HD-tarkkuudella 120 kuvaa sekunnissa ja HD-tarkkuudella 240 kuvaa sekunnissa (FDR-X1000VR)
 • Wind Noise Reduction -ominaisuudella selkeämpi stereoääni
 • Highlight Movie Maker -ohjelma kokoaa automaattisesti kuvasarjan kohokohdista heti jaettavaksi

4K-kuvauksen maailma kasvaa edelleen ja nyt on mahdollista taltioida itse henkilökohtaisia näkökulmaotoksia 4K-tarkkuudella Sonyn uudella FDR-X1000VR Action Cam -videokameralla. Kameran voi kiinnittää kypärään tai muuhun kätevään paikkaan ja alkaa kuvata eläväistä ja erittäin terävää kuvamateriaalia, joka on neljä kertaa Full-HD-kuvaa tarkempaa. On sitten riippuliitämässä tai laskettelemassa alas vuorenseinää, Action Camin avulla on mahdollista elää hetket uudelleen ja jakaa ne hermoja kutkuttavalla tarkkuudella.

4K-tekniikan täyteläisen eläväiset värit sekä tarkkuus tuovat maisemiin uuden mukaansa tempaavan ulottuvuuden. Jokaisen kohtauksen yksityiskohtien tarkkuus on suorastaan lumoavaa. FDR-X1000VR-videokameralla on mahdollista kuvata Full-HDiv-videota kuvataajuudella 120 kuvaa sekunnissa ja HDv-videota kuvataajuudella 240 kuvaa sekunnissa. Tämän ansiosta jokainen voi painottaa oman elämänsä erityisiä hetkiä tehostamalla niitä elokuvallisilla hidastuksilla, jotka on helppo toteuttaa ilmaisella Action Cam Movie Creator -ohjelmalla.

Ensimmäisenä Action Camina FDR-X1000V-kameralla pystyy tallentamaan korkean bittinopeuden videota 4K-tarkkuudella jopa 30 kuvaa sekunnissa 100vi/60vii Mbps tiedonsiirtonopeudella käyttämällä XAVC S -tiedostomuotoa, joka on kehitetty kuluttajakäyttöön ammattikäyttöön tarkoitetun XAVC 4K/HD -tiedostomuodon pohjalta. Tämä kamera vie tavallisen kuvaajan lähemmäs ammattimaista laatua mahdollistamalla esimerkiksi vesisuihkun moninaisen liikkeen tai suurien väkijoukkojen kuvaamisen ällistyttävällä resoluutiolla.

Molemmissa uusissa malleissa on panoraamaperspektiivin antava huippulaajakulmainen ZEISS Tessar® -objektiivi, joka antaa valtavan 170o näkökentän, kun toiminta tapahtuu kaikkialla kuvaajan ympärillä. Uudistettu edistynyt SteadyShotviii takaa selkeän ja vakaan kuvanlaadun – jopa käsivaralla kuvatessa patikoidessa tai pyöräillessä. Kamera on edeltäjiäänix kolme kertaa tehokkaampi ehkäisemään nopean tärinän aiheuttamaa häiriötä – erinomainen ominaisuus ajatellen ilmakuvausta kuvauskopterista käsin.

Täysin uusi Loop Recording -ominaisuus FDR-X1000VR ja HDR-AS200VR kameroissa varmistaa sen, ettei unohtumaton hetki mene kuvaajalta koskaan sivusuun. Monien ammattikameroiden tapaan nämä Action Cam -kamerat tallentavat jatkuvasti videota muistikortin väliaikaiseen puskurimuistiin. Kun jotain yllättävää tapahtuu, kuten hurja aalto, tarvitsee vain painaa kuvausnäppäintä ja kameraan on jo tallentunut kohtauksen alku.

Upeaa kuvanlaatua täydentää kristallinkirkas ääni. Molempien kameroiden varusteena oleva laadukas stereomikrofoni sisältää uuden Wind Noise Reduction -ominaisuuden. Eron äänen selkeydessä huomaa vaikkapa katsoessa videota, jossa kiidetään alamäkeä maastopyörällä tai lumilaudalla.

Ällistyttäviä videoita hetkessä

Kuka haluaisi säheltää videoeditointiohjelman kimpussa seuraavan seikkailun jo siintäessä mielessä? Uusi kameraan sisäänrakennettu Highlight Movie Makerx -ohjelma käy läpi parhaat kohtaukset ja kokoaa kohokohdat yhdeksi kokonaisuudeksi. Tämä on nopeaa ja automaattista – ja kestää vain hetki ladata ja jakaa valmis tuotos (MP4) älypuhelimella Facebookin tai YouTuben kaltaisiin palveluihin.

Ilmaisella Action Cam Movie Creator -sovelluksella voi lisätä videon päälle GPS-tietoa, josta näkee tarkan reitin ja käyttää Video Merge -toimintoa yhdistämään parhaat videot yhdeksi kokonaisuudeksi. Sovelluksella voi myös lisätä editoituun videoonxi mieleistä musiikkia sekä luoda oman videotyylin. Editointi on helppoa Android- ja iOS-älypuhelimille saatavissa olevalla Action Cam Appxii -älypuhelinsovelluksella.

Yhä enemmän kiinnikkeitä ja varusteita

Sisäänrakennetulla WiFi-yhteydellä kameran voi yhdistää uuteen RM-LVR2 Live-View Remotexiii -kauko-ohjaimeen. Tällä vedenkestävälläxiii, ranteeseen kiinnitettävällä varusteella voi tarkastaa kuvakulmat, käynnistää ja pysäyttää tallennuksen, katsoa tallennettua videotaxiv ja poistaa kohtauksia, joita ei halua säilyttää. Tämä on kätevämpää kuin kypärään tai ohjaustankoon kiinnitetyn kameran näprääminen – jopa silloin kun on hanskat kädessä. RM-LVR2-kauko-ohjain mahdollistaa lisäksi jopa viiden kameran samanaikaisen hallinnan ja tarkkailun langattomasti. Tähän voi kuulua muita Action Camxv -kameroita tai Sonyn QX1 ja QX30 Lens-style-kameroita. Usean kameran hallinnointi tulee saataville PlayMemories- mobiilisovelluksen 5.2 version kanssa (julkaistaan keväällä 2015).

Laajentunut lisävarustemallisto antaa vieläkin enemmän mahdollisuuksia sukeltaa elämän pieniin tai suuriin seikkailuihin. VCT-HSM1 kypärän sivukiinnitys on helppo säätää täydellisiä kuvakulmia varten pyöräillessä tai lasketellessa. VCT-BDM1 Board Mount -lautakiinnike kiinnittää kameran turvallisesti ja varmasti lumella ja vedessä surfatessa. FDR-X1000VR-kameralle erityisesti suunniteltu vesitiivis koteloxvi SPK-X1 pitää Action Camin vedeltä suojattuna aina 10 metrin syvyyteen saakka. Korvaamalla kameran standardikotelon luukun lisävarusteena saatavalla AKA-DDX1 Dive Door -sukellusluukulla (FDR-X1000VR-kameralle), mahdollistaa se kuvauksen jopa 60 metrin syvyydessä.

Sonyn uudet Action Cam -videokamerat FDR-X1000VR ja HDR-AS200VR ovat ennakkotilattavissa osoitteessa www.sony.co.uk. FDR-X1000VR tulee Suomessa myyntiin jälleenmyyjille huhtikuussa 2015 ja HDR-AS200VR maaliskuussa.

Sonyn uusien Action Cam -kameroiden suositushinnat ovat seuraavat:

 • HDR-AS200VT n. 470 euroa
 • HDR-AS200VW n. 470 euroa
 • HDR-AS200VR n. 410 euroa
 • HDR-AS200V n. 310 euroa
 • FDR-X1000VR n. 620 euroa
 • FDR-X1000V n. 510 euroa