Maailman ensimmäinen kääntyvällä kosketusnäytöllä varustettu DX-koon järjestelmäkamera

Helsinki, 6. tammikuuta 2015: Nikon julkistaa tänään D5500:n, maailman ensimmäisen DX-koon kameran jossa on kääntyvä kosketusnäyttö. Tällä kevyellä, tehokkaalla ja vaivatta mukana kulkevalla järjestelmäkameralla voi ottaa parempia kuvia kuin koskaan aikaisemmin.

Nikon D5500

Nikon D5500

 

Nikon D5500

Nikon D5500

 

Olipa kyse nopeasta toiminnasta, haastavista kuvaustilanteista heikossa valaistuksessa, suurista tulosteista tai näyttävistä elokuvista, D5500 sopii täydellisesti luoville käyttäjille, jotka eivät tyydy peruskuviin. Kameran suuri DX-koon kuvakenno ja ISO-alue 100–25 600 tekevät kuvista hämmästyttävän yksityiskohtaisia. Kun kamerassa käytetään vielä laadukasta NIKKOR-objektiivia, kuvista tulee parhaita luokassaan. Valokuvat ja videot kuvastavat kristallinkirkkaasti kuvaajan näkemää maailmaa, vaikka ne tulostettaisiin suurikokoisina tai näytettäisiin isossa näytössä.

Edeltäjäänsä huomattavasti kevyemmän ja ohuemman D5500:n ominaisuuksiin kuuluvat kompakti itsekantava runko ja syvä kahva. Kääntyvän kosketusnäytön avulla kameraa voi hallita älypuhelimen tapaan, ja yhdysrakenteinen Wi-Fi-toiminto helpottaa laadukkaiden valokuvien jakamista suoraan älylaitteeseen.1Voit siirtää laadukkaat kuvasi älylaitteesta suoraan D5500:n missä ikinä oletkin ja jakaa ne helposti sosiaaliseen mediaan.

”Tänään voimme ylpeänä esitellä Nikon D5500 -kameran, joka on luokkansa ylivertaisin. Kamerassa on korkea kuvanlaatu sekä älykäs automaattinen tarkennus, joka seuraa taitavasti liikkuvia kohteita. Uusi kosketusnäyttö on helppokäyttöinen, kameran runko kompakti ja kevyt, ja akun kesto on vähintään kaksinkertainen verrattuna vastaaviin malleihin. Korkealaatuiset kuvat voi siirtää kamerasta suoraan älylaitteeseen, josta ne voi jakaa sosiaalisen median palveluihin”, sanoo Björn Nordgren, Nordic Product Manager.
Kuvat näyttävät paremmilta kuin koskaan
Nauti mahdollisuudesta ottaa eloisia, paljon yksityiskohtia sisältäviä kuvia, jotka vangitsevat katsojien huomion. Juuri oikean kuvan nappaamisessa D5500:n suorituskyky takaa tulokset, jotka tekevät aina vaikutuksen. Kameran suuressa kuvakennossa ei ole optista alipäästösuodinta (OLPF), joten se hyödyntää täysin 24,2 megapikselin tarkkuutta ja tuottaa uskomattoman tarkkoja ja yksityiskohtaisia kuvia etenkin NIKKOR-objektiivia käytettäessä. ISO-alue 100–25 600 tuottaa loistavia kuvia ja videoita silloinkin, kun valoa on vähän, joten aika ja paikka eivät enää ole rajoittavia tekijöitä. Nikonin 39 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, jossa on keskellä yhdeksän ristikkäistyyppistä tunnistinta, on aina tilanteen tasalla, olipa kohde missä kohdassa kuvaa tahansa. Sarjakuvauksella voi ottaa jopa viisi kuvaa sekunnissa, joten nopeatkin eleet tai ilmeet voi ikuistaa juuri oikealla hetkellä. Nikonin EXPEED 4 -kuvaprosessori varmistaa nopean toiminnan, tehokkaan kohinan vähennyksen ja videoiden sujuvan tallennuksen, joten ikimuistoiset hetket voi kuvata luottavaisin mielin – ja tuloksia hyödyntää entistä paremmin.

Intuitiivinen käyttö

Kääntyvän kosketusnäytön ja yhdysrakenteisen Wi-Fi-toiminnon ansiosta D5500 antaa kuvaajan tuoda luovuutensa esiin. Suurta kääntyvää näyttöä kääntämällä, kallistamalla tai kiertämällä on helppo sommitella oman näkemyksensä mukaisia kuvia. Herkän kosketusnäytön avulla voi tarkentaa ja kuvata tai säätää asetuksia, kuten aukkoa, ISO-arvoa ja suljinaikaa. Kuvia voi vierittää pyyhkäisemällä sekä lähentää tai loitontaa toiston aikana nipistämällä. Parhaat otokset voi jakaa yhdysrakenteisella Wi-Fi-toiminnolla1 suoraan älylaitteeseen, ja kuvien erinomainen laatu jää katsojan mieleen. Kosketusnäytön Fn-toiminnolla tärkeimpiä asetuksia voi säätää nopeasti sormen pyyhkäisyllä, joten kameran kosketustoimintoja voi hyödyntää jopa etsintä käytettäessä. Kosketusnäytön Fn-toimintoon voidaan määrittää jopa kahdeksan asetusta, muun muassa tarkennuspisteet, tarkennusaluetilat, aukko ja ISO-herkkyys. Kannattaa myös muistaa, että Wi-Fi-toiminto mahdollistaa kameran etäohjaamisen siihen liitetyllä älylaitteella. Kääntyvän näytön ja kuvien laadun ansiosta omakuvista tulee näyttäviä muotokuvia, jotka keräävät katseita.

Luovaa joustavuutta

D5500 on tehokas työkalu, joka auttaa hyödyntämään luovia ideoita parhaalla mahdollisella tavalla. Kun tilanne vaatii videota, D-video-toiminnolla voi kuvata sujuvia ja yksityiskohtaisia Full HD -videoleikkeitä jopa 50p:n tai 60p:n kuvataajuudella. Jos valokuvia ottaessaan haluaa seurata kohdetta reaaliajassa ilman viivettä ja häiriötekijöitä, voi käyttää etsintä. Kuvausprosessin sujuvuuden varmistamiseksi D5500 näyttää juuri otetun kuvan automaattisesti nestekidenäytössä, kun silmä otetaan pois etsimeltä. Otettavan kuvan ulkoasua voi hienosäätää Nikonin toisen sukupolven Picture Control -järjestelmällä, jolla terävyyden, kontrastin, kirkkauden, värisävyn ja värikylläisyyden hallinta on helppoa kuvia otettaessa ja videoita kuvattaessa. Erilaisia tiloja on seitsemän, muun muassa uusi Tasainen-asetus. Se säilyttää kuvan kaikki tiedot ja runsaat sävyt sekä valo- että varjoalueilla, joten se on hyvä valinta, jos kuvaa on tarkoitus muokata myöhemmin.

NIKKOR-objektiivien, salamalaitteiden ja järjestelmien yhteensopivuus

Yksi Nikonin järjestelmäkameroiden tärkeimmistä eduista muun tyyppisiin kameroihin verrattuna on NIKKOR-objektiivien laatu, ja D5500 on yhteensopiva kaikkien f-bajonetilla varustettujen objektiivien kanssa. Objektiiveja on joka tilanteeseen – yleis- tai matkakäyttöön sopivia kompakteja zoomeja, valovoimaisia kiinteäpolttovälisiä objektiiveja, joilla saa kauniin bokeh-efektin (taustan epäterävyyden), sekä kevyesti mukana kulkevia teleobjektiiveja. Valitsipa niistä minkä tahansa, niiden tarkkuuden ja monipuolisuuden ansiosta kameran 24,2 megapikselin tehoa voi hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla: valokuviin tulee elävät värit ja uskomaton kontrasti, ja videoissa voi kokeilla erilaisia tehokeinoja. Objektiivien lisäksi Nikon-salamalaitteet, kuten SB-300, mahdollistavat valaistuksen luovan käytön. SB-500:ssa on tehokas LED-valaisin, joka sopii erinomaisesti videoiden kuvaamiseen. Jos videossa ääni on yhtä tärkeässä roolissa kuin kuva, Nikonin ulkoisilla stereomikrofoneilla voi tallentaa videoaineiston äänen kirkkaana ja selkeänä.

D5500 myynti alkaa 5.2.2015, rungon ovh. 875 EUR, 18-55mm VR II –kitillä 995 EUR.

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

 • Uskomaton kuvanlaatu: 24,2 megapikselin DX-kokoinen kenno, jossa ei ole optista alipäästösuodinta
 • Erinomainen kuvanlaatu heikossa valaistuksessa: ISO 100–25 600
 • Kääntyvä näyttö: isossa 8,1 cm:n (3,2 tuuman) nestekidenäytössä on laaja katselukulma ja suuri 1 037 000 pisteen tarkkuus
 • Herkkä kosketusnäyttö: kosketuksella tarkennetaan, kuvataan ja säädetään tärkeimpiä asetuksia, kuten aukkoa, ISO-arvoa ja suljinaikaa
 • Kosketusnäytön Fn-toiminto: tärkeimpiä asetuksia voi säätää nopeasti sormen pyyhkäisyllä etsimen kautta kuvattaessa
 • Yhdysrakenteinen Wi-Fi: jaa vaikuttavia valokuvia helposti yhteensopivan älypuhelimen tai tabletin kautta
 • Virtaviivainen muotoilu: itsekantava runko ja syvä kahva. Kameran koko on noin 124 × 97 × 70 mm, paino on vain 420 g (ilman akkua ja muistikorttia)
 • 39 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä: keskiosassa on yhdeksän ristikkäistyyppistä tunnistinta
 • Parannettu kontrastin havaitseva automaattinen tarkennus: 20 % nopeampi kuin D5300 reaaliaikanäkymässä kuvattaessa
 • Nopea ja tehokas EXPEED 4 -kuvaprosessori
 • Sarjakuvausnopeus jopa 5 kuvaa/s
 • Full HD -elokuvat: 1080/50/60p-lähdön tuki yhdessä suuren kennon kanssa takaa upean kuvanlaadun
 • Picture Control 2.0: hyödyllisiä työkaluja, joiden avulla voi ottaa valokuvia ja kuvata videoita haluamallaan tavalla. Sisältää uuden Tasainen-asetuksen, joka takaa parhaan mahdollisen dynaamisen alueen.
 • Yhdysrakenteinen stereomikrofoni: yhteensopiva myös Nikonin ME-1-stereomikrofonin kanssa
 • Etsin: noin 95 %:n kuva-ala ja noin 0,82-kertainen suurennus
 • Kymmenen erikoistehostetta valokuviin ja videoihin
 • 16 kuvausohjelmaa
 • Luovat työkalut: muokkausvalikko, haarukointitoiminnot, HDR-kuvaus, ajastettu kuvaus, vinjetoinnin korjaus
 • Laajennettava järjestelmä: yhteensopiva kaikkien f-bajonetilla varustettujen NIKKOR-objektiivien ja Nikon-salamalaitteiden kanssa
 • Yhteensopiva langattomien WR-R10- ja WR-T10-kauko-ohjainten kanssa