Maailman suurin valokuvakilpailu etsii Suomen parasta valokuvaajaa – oletko se sinä?

Maailman suurin valokuvakilpailu etsii Suomen parasta valokuvaajaa – oletko se sinä?

Maailman suurin ja maailman arvostetuimpiin valokuvauskilpailuihin lukeutuva Sony World Photography Awards etsii jälleen Suomen parasta valokuvaajaa vuodelle 2016 kilpailun kansallisessa sarjassa. Kaikille avoimeen kilpailuun voi osallistua kuka vain. Jos tänä vuonna otetuista kuvista löytyy kilpailukelpoinen valokuva tai kilpailukuvan ottaminen houkuttaa, Sony haastaa kaikki mukaan! Kilpailun järjestää Wold Photography Organization.

Kilpailuun osallistuminen on ilmaista ja tapahtuu osoitteessa www.worldphoto.org. Suomen kansallinen sarja on avoinna kaikille valokuvaajille tasosta riippumatta. Kilpailuun voi ilmoittautua missä tahansa kymmenestä kilpailukategoriasta:

● Arkkitehtuuri (Architecture)

● Taide ja kulttuuri (Arts & Culture)

● Käsitelty (Enhanced)

● Hämäräkuvaus (Low-light)

● Luonto ja villieläimet (Nature & Wildlife)

● Panoraama (Panoramic)

● Ihmiset (People)

● Hymy (Smile)

● Sekunnin murto-osa (Split second)

● Matkustus (Travel)

Tuomarit valitsevat näistä kategorioista parhaan kuvan voittajan sekä kaksi seuraavaa sijaa. Suomen kansallisen sarjan voittaja julkistetaan 15.3.2016. Voittaja saa seuraavat palkinnot:

Sonyn uusimmat valokuvausvarusteet.

Voittokuva julkaistaan vuosittain koottavassa Sony World Photography Awards voittajien kirjassa.

Lisäksi voittajakuva sekä toiselle ja kolmannelle sijalle sijoittuneet kuvat saavat kuvansa esille ympäri maailmaa tulevien ammattivalokuvaajien kuvien joukkoon näyttelyyn, joka on osa Lontoossa 22.4.-8.5.2016 pidettävää 2016 Sony World Photography Awards -valokuvanäyttelyä. Lisäksi voittokuvat ovat esillä www.worldphoto.org -sivustolla.

Kaikki kilpailukuvat tulee olla otettu vuonna 2015 ja kansallisten sarjojen osallistumisaika päättyy tiistaina 5.1.2016.

Kansallisiin sarjoihin osallistuvat kuvat otetaan huomioon myös Sony World Photography Awardsien avoimessa sarjassa.

Nyt jo yhdeksäntenä vuonna järjestettävä Sony World Photography Awards -valokuvakilpailu on kasvanut kuriositeetiksi valokuvauspiireissä. Joka vuosi kilpailuun osallistuu sekä nousevia lahjakkuuksia että jo paikkansa lunastaneita valokuvataiteilijoita. Kilpailu esittelee maailman parasta nykyvalokuvaamista viimeisen 12 kuukauden ajalta. Kaikentasoiset valokuvaajat ovat tervetulleita osallistumaan missä tahansa kilpailun viidestä sarjasta: ammattilaiset, avoin, nuoret, kansallinen sarja ja opiskelijasarja.

Koskien kaikkia tiedusteluita pyydämme olemaan yhteydessä seuraaviin tahoihin:

Jill Cotton, Senior PR Manager, World Photography Organisation
+ 44 (0)20 7886 3043 /
Jill@worldphoto.org

Kristine Bjørge, PR Manager, World Photography Organisation
+ 44 (0) 20 7886 3049 / kristine@worldphoto.org

World Photography Organisationista (WPO)

WPO on järjestö, joka arvostaa valokuvausta ja tunnustaa valokuvataiteen. World Photography Organization tekee yhteistyötä yhtä lailla ammattilaisten, innokkaiden harrastajien sekä opiskelijakuvaajien kanssa. Järjestö tarjoaa kansainvälisen verkoston koko valokuvateollisuuden laajuudelta. Järjestö ei ainoastaan herätä keskustelua valokuvauksen ympärillä, vaan myös lisää tietoisuutta valokuvauksesta ja arvostusta tätä taidemuotoa kohtaan. WPO isännöi ympäri vuoden järjestettäviä valokuva-alan tapahtumia ja julkisia tapahtumia. Näitä ovat muun muassa maailman suurin valokuvakilpailu Sony World Photography Awards ja kilpailuun liittyvä valokuvanäyttely, tulevia valokuvaajia innoittava yhteistyöhanke World Photography Student Focus Programme, Aasian ja Tyynenmeren alueen ensiluokkainen valokuvataidenäyttely Photo Shanghai sekä hiljattain aloitettu Amerikan alueen uudet kansainväliset valokuvataidemessut, jotka pidetään tammikuussa 2017. Lisäksi WPO:lla on laaja verkkonäkyvyys verkkosivujensa, Twitterin, Facebookin ja Instagramin kautta. Lisäksi WPO kertoo alan uusimmat kuulumiset kuukausittain ilmestyvässä verkkojulkaisussa, The Magazinessa. Lisätietoja on saatavilla osoitteesta www.worldphoto.org.