Nikon COOLPIX P7100 – Nikonin huippupokkari uudistui

Nikon COOLPIX P7100 on P7000:n seuraaja, korkean suorituskyvyn COOLPIX-malli. Aikaisempaan verrattuna se tarjoaa parantuneen kuvanlaadun, lyhyemmät viiveet, nopeamman automaattitarkennuksen ja lyhyemmät käynnistysajat. Uusi kallistuva 7,5 senttimetrin LCD-näyttö helpottaa kuvien sommittelua vaikeissa kuvausasennoissa.

Kuvanlaatu

Kamerassa on 7,1-kertaisella zoomilla varustettu NIKKOR-laajakulmalinssi (kinovastaavuus 28–200 mm), RAW-tiedostomuoto, nopea EXPEED C2 -prosessointijärjestelmä sekä täysi manuaalinen säädettävyys. Tavallista pokkarikokoa suurempi 1/1.7”-kokoinen CCD-kuvakenno ja 10,1 megapikselin tarkkuus mahdollistavat laajan dynaamisen alueen ja hyvän suorituskyvyn heikossa valossa.

Nikon Europen kuluttajatuotteiden tuotepäällikkö Nicolas Gillet toteaa: ”COOLPIX P7100 on kompaktien aatelia. Siinä on komentovalitsimet edessä ja takana sekä mukautettava zoom-muisti, johon voi asettaa jopa 7 eri pituutta ja vaihtaa nopeasti niiden välillä aivan kuin vaihtaisi linssiä. Uudet ominaisuudet, kuten kallistuva näyttö ja nopeammat vasteajat sopivat niille, jotka haluavat yhdistää järjestelmäkameran käytettävyyden erinomaiseen kannettavuuteen.”

Erikoisefektit

COOLPIX P7100 tarjoaa valikoiman erikoisefektejä. Niitä ovat muun muassa Cross Processing, joka muokkaa dramaattisia värinvaihdoksia sisältäviä kuvia ja lisää kontrastia ja värikylläisyyttä, sekä Selective Colour, jonka avulla voi korostaa valitsemaansa väriä ja muuttaa loput kuvasta mustavalkoiseksi. Efektien vaikutuksen voi nähdä LCD-näytöllä ennen kuvan ottamista.

Video-ominaisuudet

COOLPIX P7100 tallentaa videota HD-laadulla (720 p). Optinen zoom ja automaattitarkennus toimivat videokuvauksen aikana. Kamera tarjoaa 24 k/s kuvausnopeuden. Valkotasapaino voidaan asettaa ennen kuvauksen alkua, ja Auto Exposure (AE) -lukkoa voidaan käyttää automaattivalotuksen muuttamiseen halutuksi koska tahansa kuvauksen aikana.

HDTV-käyttöä varten COOLPIX P7100:een kuuluu myös sisäänrakennettu HDMI-liitäntä, jossa on HDMI-CEC-tuki. Kameraan voi liittää myös ulkoisen mikrofonin.

Nikon COOLPIX P7100 on saatavana 575 euron OVH-hintaan.