Sony NEX-7 on pieni suorituskykyinen vaihto-objektiivinen kamera

Sony NEX-7 -kamerassa Sony pyrkii yhdistämään helppokäyttöisyyden ja pienen koon järjestelmäkameran kuvanlaatuun.

NEX-7:ssä on Exmor APS HD CMOS -kenno 24,3 tehollisen megapikselin resoluutiolla sekä Sonyn uusin BIONZ-prosessori. Kameran kennon laaja herkkyysalue (ISO 100–16000) mahdollistaa kuvaamisen myös hämärässä. Magnesiumseoksesta valmistettu runko painaa noin 291 grammaa. Sulkimen laukaisuviive on vain 0,02 sekuntia. NEX-7:n luovia asetuksia voi säätää uuden TRINAVI-painikkeen avulla. Kameran päällä on kaksi ohjauspainiketta, joita täydentää ohjauspyörä.

Kamerassa on nopea sarjakuvaus; NEX-7 tallentaa sarjakuvaustilassa maksimissaan 10 ruutua sekunnissa. Object Tracking -automaattitarkennus lukitsee tarkennuksen valittuun kohteeseen myös silloin, kun kohde liikkuu ruudussa. NEX-7:llä voi kuvata täyden teräväpiirron AVCHD-videota stereoäänellä yhdellä napinpainalluksella. Käytettävissä oleva uusi (progressiivinen) AVCHD (Ver. 2.0) -formaatti antaa mahdollisuuden valita nopeuksien 50p tai 25p väliltä. Object Tracking -tarkennus toimii myös videokuvauksen aikana.

Videokuvauksen aikana voi käyttää manuaalitarkennusta, ja myös valotus on säädettävissä. Vaihtoehdot ovat ohjelmoitu, aukko/suljin-automatiikka sekä täysin manuaaliset tilat (PASM) – järjestelmäkameroiden tapaan. Äänenlaatu on valmistajan mukaan entistä parempi muokattujen mikropiirien ansiosta, ja tämän johdosta tuulen ääni vähenee erityisesti hiljaisia tilanteita kuvattaessa.

NEX-7:ssä on elektroninen XGA OLED TruFinder™ -etsin, joka kattaa kuva-alan kokonaan sekä antaa laajan katselukulman. Etsimeen voi lisätä ruudukkoviivat, jotka helpottavat kuvien sommittelua. Näyttönä on Xtra Fine LCD , joka kääntyy 90° ylöspäin tai 45º alaspäin.

NEX-C3:ssa esitelty Picture Effect -toiminto helpottaa efektien tuomista kuviin jo kuvausvaiheessa. Käytettävissä on 11 tilaa ja 15 tehostetta mukaan lukien uudet HDR Painting, Soft Focus, Miniature ja Rich-Tone Mono. Valikoimaan myös sisältyy 3D-pyyhkäisypanoraama, Soft Skin, Auto HDR, käsivara-hämärätila ja Anti Motion Blur -tila.

NEX-7:ssä on ensimmäinen automaattisesti lukittuva varustekenkä E-tyypin kameroille. Kuvausmahdollisuuksia laajentava kenkä sopii yhteen muiden lisävarusteiden, kuten HVL-F58AM-, F43AM- ja F20AM-salaman, HVL-MT24AM makrosalaman sekä ulkoisen CLM-V55 LCD-näytön kanssa.

Tärkeimpiä ominaisuuksia

 • 24,3 tehollisen megapikselin Exmor APS HD CMOS -kenno
 • Nopea automaattitarkennus ja 0,02 sekunnin laukaisuviive
 • Uusi TRINAVI-ohjainpainike
 • Korkearesoluutioinen XGA OLED Tru-Finder™ -etsin ja sisäänrakennettu salama
 • Full HD 50p/25p -video, manuaalitarkennus, valotus (P/A/S/M) käyttäjän säädettävissä
 • Sarjakuvausnopeus 10 ruutua sekunnissa
 • Paino noin 291 grammaa (kameran runko)

Objektiivit ja tarvikkeet

Vaihtoehtoinen LA-EA2-sovitin, jossa on sisäänrakennettuna Translucent Mirror -teknologia™, mahdollistaa vaihetunnistukseen perustuvan automaattitarkennuksen lähes kaikilla A-tyypin objektiiveilla valokuvia tai videota kuvattaessa.

Erityisesti NEX-7:ää varten tehdyssä pehmeässä LCS-ELC7-kameralaukussa on tiivis kotelo rungolle ja aitoa nahkaa oleva objektiivinsuojus, joka suojaa kameraa ja objektiivia naarmuilta ja pölyltä. Kameralaukkua täydentää samasta materiaalista tehty STP-XH70-olkahihna.

Sony α NEX-7 -digikamera tulee myyntiin marraskuussa 2011.

Hinnat

 • NEX-7 (runko): 1175 e
 • NEX-7K (sis. 18–55 mm): 1300 e
 • SEL-55210: 395 e
 • SEL-24F18Z: 895 e
 • SEL-50F18: 345 e