Panasonic esittelee maailman ensimmäisen 3D-videokameran kuluttajille

Panasonic julkistaa maailman ensimmäisen kuluttajille suunnatun 3D-videokameran. HDC-SDT750 antaa kaikille videokuvauksen ystäville mahdollisuuden kuvata kolmiulotteisia elokuvia Full HD -tarkkuudella.

SDT750 tallentaa kolmiulotteisia elokuvia, kun siihen kiinnitetään mukana toimitettava 3D-konversiolinssi. Tällöin SDT750 tallentaa samanaikaisesti sekä vasemman että oikean silmän näkymän (resoluutiolla 960 x 1080). Kamera matkii tapaa, jolla me ihmiset tarkastelemme maailmaa kahden silmän kautta luoden näin tehokkaan 3D-efektin.

Erittäin herkän 3MOS-kennon ja Crystal Engine Pro -prosessorin ansiosta SDT750 tallentaa kolmiulotteiset elokuvat Full HD -tarkkuudella värikkäinä ja terävinä jopa heikoissa valaistusolosuhteissa. 35-millimetrinen Leica Dicomar -laajakuvalinssi (58 mm 3D-konversiolinssin kanssa) tekee kuvaamisesta helppoa myös ahtaissa tiloissa. SDT750 tallentaa vaivattomasti suuret ihmisryhmät ja laajat maisemakuvat. 12-kertainen optinen zoomi ja 18-kertainen Smart Zoom mahdollistavat pidemmänkin kuvausetäisyyden. Viiden erillisen mikrofonin avulla toteutettu 5.1-kanavainen surround-ääni tekee äänimaailmasta selkeän ja yksityiskohtaisen.

Käytettävyydeltään SDT750 edustaa samaa huippulaatua kuin muut Panasonicin videokamerat. Kameran käyttö on helppoa kolmen tuuman kosketusnäytön ansiosta, ja lisäksi tarkennusta, zoomia ja sulkijan aukkoa voi ohjata linssin päällä olevan säätökiekon avulla.

Kolmiulotteisina tallennettujen elokuvien katselu vaatii 3D-television ja 3D-lasit.

Tallentaa myös kaksiulotteisesti

Ilman 3D-konversiolinssiä SDT750 toimii perinteisenä 2D-videokamerana. Hybrid O.I.S. -kuvanvakautusteknologia osaa estää kuvauskäden liikkeiden aiheuttamat kuvan epätarkentumiset sekä ranteen että koko käsivarren liikkuessa joko vertikaalisesti tai horisontaalisesti. Intelligent Auto -kuvausautomatiikka (iA) valitsee automaattisesti parhaat kuvausasetukset, ja Face Recognition -teknologia tunnistaa kuvissa esiintyvät henkilöt ja kohdentaa kuvan valittuihin kasvoihin.

Saatavuus:
HDC-SDT750 on saatavilla lokakuussa. Kameran hinta ei ole vielä tiedossa.

Comments are closed.