Ricoh GR II – Uusi versio suositusta katukuvauskamerasta!

Ricoh GR II – Uusi versio suositusta katukuvauskamerasta!

”Ricoh GR on ollut uskomattoman suosittu kamera katukuvaajien keskuudessa pienen kokonsa ja uskomattoman kuvanlaatunsa ansiota. Useat kameran ominaisuuksista ovat tuttuja järjestelmäkameroista, mitä harvemmin näkee taskuun mahtuvassa pokkarikamerassa. Uuteen malliin Ricoh on tuonut myös uusia moderneja ominaisuuksia, kuten WiFi- ja NFC-yhteydet”, sanoo Juha Korteniemi Ricohia maahantuovalta Focus Nordicilta.

Suurikokoinen kenno ilman AA-suodinta

Ricoh GR II -kamerassa on APS-C -kokoinen CMOS-kenno (vastaavanlainen, joka löytyy useimmista järjestelmäkameroista). Kennossa ei käytetä perinteistä alipäästösuodinta, vaan se on korvattu ainutlaatuisella anti-moiré-toiminnolla. Suuri kenno yhdessä tehokkaan GR Engine V -prosessorin ja valovoimaisen objektiivin kanssa tekevät uudesta GR II -mallista erittäin houkuttelevan kameran!

Sisäänrakennettu harmaasuodin

Kameran objektiivissa on yhdeksän himmenninlehteä, jotka f/2.8-valovoimaisena saavat aikaan tyylikkään pehmeän taustasumennuksen. Sisäänrakennetun ND-suotimen (harmaasuodin) ansiosta täyttä f/2.8 aukkoa voidaan käyttää myös voimakkaassa valossa.

WiFi & NFC

Sisäänrakennetun WiFi-yhteyden ja GR Remote -sovelluksen avulla Ricoh GR II -kameraa voidaan ohjata älypuhelimilla ja tableteilla. Sovelluksen kautta on mahdollista käyttää useimpia kameran toimintoja, kuten säätää aukkoa ja suljinaikaa, sekä valita ISO-herkkyys. Luonnollisesti kameralla otetut kuvat on helppo ja nopea siirtää sovelluksen kautta mobiililaitteellesi.

Nopea automaattitarkennus

Katukuvaukseen tarvitaan nopeaa automaattitarkennusta ja Ricoh GR II -kameran suunnittelussa on erityisesti panostettu tarkennukseen. Se tarkentaa jopa 0,2 sekunnissa ja kamera mahdollistaa myös sarjakuvauksen neljä kuvaa sekunnissa. Edellisen mallin buffer-muistia on kasvatettu ja sille voi ottaa jopa kymmenen RAW-kuvaa peräkkäin.

Muut ominaisuudet

  • 17 luovaa suodinta
  • Langaton salamaohjaus (ulkoisella master-salamalla)
  • Full HD -video ja stereomikrofoni
  • Crop-tila – 35mm ja 47mm kinovastaavuus
  • Pixel Mapping

Hinta ja saatavuus

Ricoh GR II toimitukset alkavat heinäkuussa ja se tulee maksamaan seuraavasti:

Ricoh GR II. Hinta noin 910 euroa.