Sony esittelee uuden a7-kameran: Täyden kennon kuvausta ilman täyden rungon kokoa

Sony esittelee uuden a7-kameran: Täyden kennon kuvausta ilman täyden rungon kokoa

Uusi Sony a7 tarjoaa kompaktissa koossa kaikki 35 mm täyden kuvakennon edut vaihdettavilla objektiiveilla. Kuvanlaadusta, käyttömukavuudesta, toiminnallisuudesta tai automaattitarkennuksen suorituskyvystä tinkimättä a7 tekee erinomaista kuvausjälkeä, mikä on ollut aiemmin mahdollista ainoastaan suurikokoisilla laatukameroilla.

  • 35mm Full-frame Exmor™ CMOS -kenno 24.3 tehokkaalla megapikselillä
  • Uusi BIONZ X™- kuvaprosessori, jossa on merkittävästi suurempi prosessointinopeus, parannettu kuvanlaatu[i] ja hämäräkuvaus[ii].
  • Vahvistetussa Fast Hybrid AF –automaattitarkennuksessa yhdistyvät nopeus erittäin tarkkaan tarkennuskykyyn AF[iii]
  • Parannettu XGA OLED Tru-Finder™ -etsin laajalla kuvakulmalla 
  • Käytännöllinen, luotettava ja intuitiivinen laite pölyn ja kosteuden kestävällä magnesiumseosrungolla[iv] ja kattavilla säätömahdollisuuksilla
  • AVCHD Progressive Full HD (1920×1080 – 60p/25p[v]) -videokuvaus äänitason hallinnalla ja puhtaalla HDMI-ulostulolla varustettuna.
  • 4K-valokuvan ulostulo ja yhteensopivuus TRILUMINOS-näytön kanssa

Uusi Sony a7 tarjoaa kompaktissa koossa kaikki 35 mm täyden kuvakennon edut vaihdettavilla objektiiveilla. Kuvanlaadusta, käyttömukavuudesta, toiminnallisuudesta tai automaattitarkennuksen suorituskyvystä tinkimättä a7 tekee erinomaista kuvausjälkeä, mikä on ollut aiemmin mahdollista ainoastaan suurikokoisilla laatukameroilla.

a7 helpottaa uuden α7R:n rinnalla valo- ja videokuvaamista yhdistämällä helposti liikuteltavaan kokoon kaikki täyden kennon kuvaamisen ja videoinnin edut, kuten tarkemman kuvausjäljen pienemmällä rakeisuudella, laajemman dynaamisen alueen ja kapeamman syväterävyysalueen mahdollistaen vaikuttavat sumennusefektit, kuten bokehin. Lisäksi kamera on yhteensopiva hiljattain laajennetun täyden kennon –objektiivimalliston kanssa.

Vankalla magnesiumseosrungolla varustettu ja kauniisti muotoiltu a7 on suunniteltu sopimaan mukavasti kuvaajan käsiin. Etu- ja takapuolen valintanäppäimet, valintarengas ja valotuksensäätönäppäimet mahdollistavat intuitiiviset säädöt rajattaessa kuvia isolla kontrastilla ja resoluutiolla varustetulla XGA OLED Tru-Finder -etsimellä tai kallistuvalla 3.0-tuuman LCD-näytöllä.

Yhdistettynä tehokkaaseen BIONZ X -uutuusprosessoriin, täyden koon kenno mahdollistaa ammattitasoisen täys-HD -videon[vi] kuvaamisen. Kameran kuvausjälki on täyteläistä ja kauniisti renderoitua videokuvaa upeilla väreillä ja erittäin alhaisella rakeisuudella jopa vähällä valolla kuvatessa. Selkeä zoomi on mukautettu videokuvausta ajatellen. Se mahdollistaa voimakkaat lähikuvat pikselimäärästä tinkimättä. Ammattimaiset video-ominaisuudet pitävät sisällään äänentasonhallinnan ja –näytön sekä HDMI-ulostulon, joka mahdollistaa videon näyttämisen ulkoiselta näytöltä tai tallennuksen toiseen laitteeseen.

Tehostetussa Fast Hybrid –automaattitarkennuksessa yhdistyy nopea automaattinen vaihetarkennus tarkkaan automaattiseen kontrastitarkennukseen, jonka nopeutta on lisätty uuden tilaan perustuvan kohdetarkennuksen ansiosta – näin saavutetaan yksi nopeimmista täyden kennon kameroiden automaattitarkennuksista. Kasvot ovat täysin tarkat jopa kuvattaessa kohdetta, joka on osittain kääntynyt pois kameraan nähden kapealla syväterävyysalueella. Tämä on äärimmäisen tarkan silmäntunnistustoiminnon, jolla voi huomioida vaikka yhden pupillin, ansiota. Automaattinen vaihetarkennus, jossa on 117 tiheästi sijoitettua vaihetarkennuspistettä, siirtää ensin nopeasti ja tehokkaasti linssiä niin, että kohde on tarkennuksessa. Sen jälkeen kontrastia määrittävä AF (25 pistettä) hienosäätää tarkennuksen silmänräpäyksessä.

Korkearesoluutioisia valokuvia voi katsella suoraan 4K-televisiosta, joka on neljä kertaa tarkempi kuin Full-HD -televisio. TRILUMINOS Colour –yhteensopivuus tarjoaa uskomattoman paletin rikkaita ja luonnollisia värejä, kun a7:llä kuvattuja kuvia ja videoita katsotaan yhteensopivalla TRILUMINOS-näytöllä varustetulla BRAVIA-televisiolla.

Mukana oleva Wi-Fi mahdollistaa a7-kameran helpon yhdistettävyyden yhdellä kosketuksella Xperia ™- tai NFC-yhteensopivan Android-älypuhelin tai –tabletin kanssa. PlayMemories Camera Apps -sovellus parantaa kuvauskokemusta edelleen kasvavalla valikoimalla sekä ilmaisia että maksullisia sovelluksia tuoden lisää jännittäviä uusia luovia tehosteita, suodattimia, apuvälineitä ja paljon muuta.

Uusi Multiple Exposure -sovellus yhdistää automaattisesti peräkkäisiä tallenteita. Tämä tekee kauniiden ja vaikuttavien efektien luomisen helpoksi. Efektejä varten käytössä on valikoima valmiita taiteellisia teemoja sekä manuaalisia kuvanmuokkaustiloja.

Smart Remote Control[vii], joka on valmiiksi asennettu a7:ään, säätelee valotusta ja sulkimen vapauttamista älypuhelimesta käsin. Sovellus on oiva työkalu jalustalta otetuissa ryhmäkuvissa ja omakuvissa. Lisäksi sovellus lähettää kuvat automaattisesti mobiililaitteeseesi kuvien välitöntä jakamista varten.[viii]

Uudet vaihdettavat täyden kennon E-bajonetti -ohjektiivit

Valikoimasta löytyy viisi uutta täyden kennon E-bajonetti –objektiivia, joiden avulla a7R:n hienot kuvausominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. E-bajonetin täyden kennon -tuotesarja sisältää kaksi Sonyn ja Carl Zeissin keskimatkan zoom-objektiivia, kaksi valovoimaista Sonnar T* prime-objektiivia ja huippulaadukkaan G telezoom -objektiivin.  Lisäksi valikoimassa on uuden sukupolven sovitinkierre-adapteri, joka antaa kuvaajalle mahdollisuuden hyödyntää jo olemassa olevia täyden kennon A-bajonetin optiikoita molempien kameroiden kanssa, mukaan lukien hiljattain julkistetun SAL70200G2 70-200mm F2.8 G SSM II telezoom -objektiivi.

Uuteen a7-kameraan on saatavilla myös lisävarusteita. VG-C1EM -kahva lisää kuvausaikaa kahden NP-FW50 –akun avulla ja samalla se lisää käyttömukavuutta pystykuvauksen yhteydessä. BC-TRW-laturi näyttää latauksen tason LED-valoilla. FA-CS1M-keskiökytkentäjohtoa voidaan käyttää myös kameran ulkopuolisena kaapelina kytkemällä se Multi Flash -kaapelilla. Nahkainen pehmeä LCS-ELCA kantolaukku lisää a7-kameran käyttömukavuutta ja laadun tuntua samalla suojaten kameraa kolhuilta ja naarmuilta.

Kevyt ja pienikokoinen uutuus, Sony a7 täyden kennon digitaalikamera vaihdettavilla objektiiveilla, on ennakkotilattavissa osoitteesta www.sony.fi/ILCE ja yleisti saatavilla Suomessa marraskuun puolivälistä lähtien. Kameran suositushinta on 1 650 euroa ja yhdessä 28-70mm objektiivin kanssa 1 950 euroa.

Tärkeimmät tekniset tiedot (englanniksi)

α7
Lens compatibility Sony E-mount lenses
Image sensor Type 35mm full frame (35.8×23.9mm), Exmor CMOS sensor
Number of pixels (effective) Approx. 24.3 megapixels
Recordsystem (still image) Recording format JPEG (DCF Ver. 2.0, Exif Ver.2.3, MPF Baseline compliant), RAW (Sony ARW 2.3 format)
Record system (movie) Recording format AVCHD format Ver. 2.0 compliant/ MP4
Media Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick XC-HG Duo, SD memory card, SDHC memory card (UHS-I compliant), SDXC memory card (UHS-I compliant)
Focus system Type Fast Hybrid AF
(phase detection AF/contrast detection AF)
Focus points 35mm full frame: 117 points (phase detection AF / 25 points (contrast detection AF)
Exposure control Metering type 1200-zone evaluative metering
ISO sensitivity (Recommended Exposure Index) Still images: ISO 100-25600 equivalent (1/3 EV step), (ISO numbers up from ISO 50 can be set as expanded ISO range),
AUTO (ISO 100-6400, selectable lower limit and upper limit)
Movies: ISO 200-25600 equivalent (1/3 EV step) / AUTO (ISO 200-6400 equivalent)
Viewfinder Type 1.3 cm (0.5-type) electronic viewfinder (colour)
Number of dots 2,359,296 dots
Field coverage 100%
Magnification approx. 0.71x (with 50mm lens at infinity, -1m-1) diopter
LCD screen Type 7.5cm (3.0-type) type TFT
No. of dots 921,600 dots
Adjustable angle Up by approx. 90 degrees, Down by approx. 45 degrees
Wi-Fi View on smartphone Yes
Send to computer Yes
View on TV Yes
NFC Yes (NFC Forum Type 3 Tag compatible, One-touch remote,  One-touch sharing)
PlayMemories Camera Apps Yes
Audio Microphone Built-in stereo microphones or ECM-CG50/ XLR-K1M (sold separately)
Speaker Built-in, monaural
Headphone Terminal Yes (3.5 mm stereo minijack)
Dimensions (excluding protrusions) Approx. 126.9mm x 94.4mm x 48.2mm
Weight Approx. 416g (body only)Approx. 474g (with battery and Memory Stick PRO Duo included)

[i] Keskimäärin kolme kertaa nopeampi verrattuna aiempiin BIONZ-prosessoreihin

[ii] Aiempiin BIONZ –prosessoreihin verrattuna

[iii] 117 pistettä (vaiheentunnistus AF / 25 pistettä (kontrastintunnistus AF)

[iv] Vain sisäinen runko valmistettu magnesiumseoksesta.

[v] a7-sarja tukee sekä PAL että NTSC-tallennusta

[vi] AVCHD Progressive, 1920×1080 60p/50p/25p/24p

[vii] a7-sarja tulee olemaan yhteensopiva seuraavien kanssa: “Camera Remote API beta”(http://camera.developer.sony.com) , API (Application Program Interface) Sony-kameran etäkäyttöä varten yhdessä Wi-Fi-yhteydellä varustettujen älypuhelinten ja tablettien kanssa, sen jälkeen kun viimeisin versio Smart Remote Controlista on asennettu maissai, joissa PlayMemories Camera Apps-palvelu on saatavilla.

[viii] ‘Direct Upload’ saatavilla lanseerauksen aikana. ‘Multiple exposure’, ‘Picture Effect+’, ‘Photo Retouch’ and ‘Lens Compensation’  ovat saatavilla α7 sarjalaisiin vuoden 2013 loppuun mennessä

Comments are closed.